Hvordan endre et lavt batteri i en stasjonær datamaskin

Hvordan endre et lavt batteri i en stasjonær datamaskin


Det & # 039; s mer å drive datamaskinen enn å trykke på strømknappen og ser på din maskin nynne til neskeliv.Prosjektet CMOS batteri (CMOS er et akronym for Complementary Metal-Oxide Semiconductor) er ansvarlig for lading av CMOS og holde styr på dato og klokkeslett når datamaskinen er slått av. Hvis CMOS-batteriet svikter eller mister sin kostnad, kan datamaskinen ikke starter opp eller gi feil under oppstart. Bytt ut CMOS-batteriet for å gi PCen et nytt liv.

Bruksanvisning

1 Bruk en stjerneskrutrekker, fjern skruene som holder sidepanelet lengst vekk fra hovedkortet. Skyv sidepanelet av å åpne sak. Noen nyere datamodeller ikke krever en skrutrekker og bruke en låsesystem i stedet, og i så fall, dra på låsen for å fjerne sidepanelet.

2 La maskinen være koblet inn for å beholde dagens CMOS-innstillingene. Koble anti-statisk armbånd til en del av PC-chassiset for å spre statisk elektrisitet. Deretter se på CMOS-batteriet. Skriv ned på et ark skrap papir som polariteten viser. Vanligvis den positive siden, merket med et "+" tegn, ansikter ut, vekk fra hovedkortet.

3 Ved hjelp av en flat skrutrekker, forsiktig flytte låsen tilbake på sokkelen. Batteriet vinkler oppover for fjerning.

4 Ta ut det gamle batteriet og erstatte den med den nye. Sett det nye batteriet i kontakten med riktig polaritet vender hovedkortet. Bruk notatet du gjorde i trinn 2 for å få hjelp. Trykk forsiktig batteriet i kontakten. En liten "klikk" angir at batteriet er ordentlig på plass.

5 Koble anti-statisk armbånd fra kabinettet og erstatte sidepanelet. Slå på datamaskinen for å teste batteriet.

Hint

  • Standarden batteritype til en CMOS er en CR2032 batteri. Rådfør deg med produsenten av hovedkortet & # 039; s manuell eller hjemmeside for mer informasjon.
  • Vær forsiktig når du skifter ut CMOS-batteriet for å unngå tap av data eller skade på maskinvaren.