Hvordan endre et operativsystem

Hvordan endre et operativsystem


Operativsystemer er nært knyttet til maskinvaren som de er installert. Endre operativsystemet er vanligvis automatisert gjennom en oppstartbar plate, men til tider kan kreve endringer i harddisken. Endre operativsystemet kan føre til tap av data eller et midlertidig deaktivering av bestemte maskinvarekomponenter.

Hvordan operativsystemer er endret

Når du installerer et operativsystem fra bunnen av, vil du vanligvis trenger en oppstartbar USB-stasjon eller pinne. "Bootable" betyr at stasjonen eller stokk er i stand til og erstatter det gjeldende operativsystemet oppstartsprosessen. Når du starter til stasjonen, er prosessen ligner på installasjon av noe annet program eller app. Noen montører kommer med et program som vil sette i gang oppstartsprosessen fra innenfor gjeldende operativsystemet, men du bør sjekke dokumentasjonen for det nye operativsystemet for å sikre kompatibilitet.

Advarsler til Operativsystem Endre

I motsetning til en app eller et program, må et operativsystem endre boot record på harddisken din, spesielt hvis du bytter operativsystem beslutningstakere, for eksempel fra Linux til Windows. Dette kan kreve at harddisken skal være re-formatert eller re-partisjonert, en prosess som sletter alle data på harddisken. Flere operativsystemer kan installeres på en datamaskin, med det første installert ofte fungerer som en mester operativsystem som styrer de andre. For eksempel gjør Boot Camp lasting av Windows-programvare sammen med MacOS X. Uansett hvilken type OS-installasjon, alltid sørge for at du har sikkerhetskopiert dokumenter på en ekstern harddisk før du begynner på et operativsystem endring.

Oppgraderinger versus Clean installasjoner

Hvis du holder samme produsent for operativsystemet, kan du sannsynligvis oppgradere operativsystemet som alle andre program. Windows og OS X lar deg kjøre oppgradere programmer som vil endre operativsystemet, men la innstillinger og dokumenter intakt. I dette tilfellet trenger du ikke å "boot" til oppgraderingsplaten. Sørg for å sjekke kompatibiliteten av maskinvare og programvare med det nye operativsystemet - oppgradering fra Windows 7 til Windows 8.1 kan være sømløs, men å gå fra Windows XP til Windows 7 krever det gamle operativsystemet som skal slettes, en prosess referert til som en "ren" installasjon.