Hvordan Endre Spørsmål å endre passordet for NetZero Internett

NetZero er en Internett-leverandør som tilbyr oppringt og DSL-tjeneste i utvalgte områder. Selskapet tilbyr flere planer som gir service av timen eller måned. Når en konto er opprettet med NetZero, må du velge sikkerhetsspørsmålene som kan brukes til å tilbakestille et glemt passord. Sikkerhets spørsmål må besvares for å endre passordet. Du kan endre spørsmål når som helst i løpet av minutter.

Bruksanvisning

1 Kontakt NetZero Internet kundeservice på 866-841-1442. Systemet vil forsøke å finne din konto. Hvis kontoen din blir funnet, blir du bedt om å trykke "1" for å bekrefte kontoen din. Hvis kontoen ikke er funnet, trykk "3."

2 Tast inn telefonnummeret som er tilknyttet kontoen din. Nummeret vil bli gjentatt tilbake til deg. Hvis tallet er riktig, trykker du på "1" -tasten. Hvis ikke, trykker du "2" og tast inn nummeret ditt. Hvis du ikke kjenner telefonnummeret som er tilknyttet kontoen din, ikke inn noe. Etter flere forespørsler om informasjon, vil den automatisk system avansere til neste meny.

3 Lytt til menyalternativene. Trykk på "3" -tasten for spørsmål om kontoen din.

4 Lytt til menyalternativene. Trykk på "2" -tasten for å snakke med en kundebehandler.

5 Bekreft kontoinformasjonen til kundebehandler. Du må oppgi medlems ID og passord.

6 Informer representanten at du trenger å endre de hemmelige spørsmål for kontoen din. Representanten vil gi deg en liste over mulige spørsmål. Velg dine spørsmål og gi representanten med svarene.