Hvordan endre WordPress Media Directories

Som standard er alle filene du laster opp til en WordPress nettsted som er lagret i en mappe som heter "opplastinger." Brukere se navnet på denne mappen når du ser på den fullstendige nettadressen til en mediefil i nettleseren. Hvis du misliker mappenavnet eller ønsker å bruke et annet navn for søkemotor optimalisering formål, kan du endre den ved hjelp av Media-menyen på din WordPress dashbordet.

Bruksanvisning

1 Åpne "Innstillinger" på venstre side av WordPress dashbordet og klikk deretter på "Media". Dette viser "Media Settings" side.

2 Klikk på feltet ved siden av "Lagre opplastinger i denne mappen," og skriv inn navnet på mappen hvor du ønsker WordPress til å lagre mediefiler. For eksempel, hvis du ønsker media skal lagres i en mappe som heter "Media" i rotkatalogen på serveren din, skriv "Media". Hvis mappen ikke finnes på serveren din WordPress vil lage det for deg hvis de riktige mapperettigheter er satt. Hvis du ikke har gitt WordPress muligheten til å endre mapper på serveren din må du opprette den manuelt ved hjelp av et FTP-program eller gjennom din hosting selskapets grensesnitt.

3 Klikk på "Full URL-banen til filer" feltet, og skriv inn hele URL-adressen til mappen du definerte i forrige trinn. For eksempel, hvis nettstedets URL er "example.com", og du brukte navnet mappen "Media" i forrige trinn skriv "http://www.example.com/Media" i dette feltet.

4 Klikk på "Organiser mine opplastinger i måneds- og året baserte mapper" boksen hvis du ønsker WordPress å automatisk opprette undermapper i mappen du definerte for å organisere filer i henhold til når du lastet dem opp.

5 Klikk på "Lagre endringer" knappen nederst på siden.

Hint

  • Når du endrer mediemappen på WordPress, alle mediene som du tidligere har lastet opp vil ikke lenger være tilgjengelig. Last ned mediefiler til datamaskinen før du endrer mediemappen eller logge inn til serveren og flytte dem til den nye mappen manuelt.