Hvordan endrer jeg Adobe Acrobat Link til ordbok?

Du kan endre Adobe Acrobat ordlisten ved å velge et annet språk ordliste fra Ordliste-menyen. Endre ordboken koblingen er lett hvis du ønsker å justere stavekontrollen avhengig av hvilket språk du skriver dokumentet bruker. Legge til ord i denne endrede ordboken forbedrer din evne til å produsere dokumenter av høy kvalitet.

Bruksanvisning

1 Åpne din Portable Document Format (utviklet av Adobe Systems) dokument. Fra "Edit" -menyen, velg "Stavekontroll" alternativet.

2 Velg ordbok du ønsker fra "Dictionary" linken. For eksempel klikke på "English (United Kingdom)" alternativet.

3 Klikk på "Ferdig" -knappen.

4 Stavekontroll på dokumentet ved å velge "Stavekontroll" fra "Edit" -menyen. Velg "I kommentarer, felt, redigerbar tekst" menyen, eller trykk F7. Klikk på "Start" -knappen. For å endre et ord, kan du redigere det uthevede ordet. Klikk på "Ignorer" -knappen for å ignorere anbefaling. Under «Forslag» velger et ord for å erstatte den feilstaving og klikk på "Endre" knappen. Hvis du vil legge til et ord i den valgte ordboken, klikk på "Legg til" knappen. Klikk på "Endre alle" for å erstatte alle forekomster av det valgte ordet med den foreslåtte endringen. Klikk på "Ferdig" -knappen.