Hvordan etablere en programvarelisens Compliance Regler

Å være i samsvar med vilkårene og betingelsene for programvarelisenser er ikke bare et spørsmål om forretningsetikk, det er et potensielt kriminell sak. Hvis et selskap er funnet å være ikke-kompatibel under en revisjon, det er betydelige bøter involvert. Videre kan bevis for piratkopiering av programvare bære fengsel tid også. I lys av disse mulighetene, er selskaper oppfordres til å etablere klare retningslinjer i forhold til programvarelisens etterlevelse.

Bruksanvisning

Ta proaktive tiltak

1 Gjennomgå Software and Information Industry Associations (SIIA) informasjon om program lover om opphavsrett. Den SIIA er den største bransjeorganisasjonen av programvareindustrien. De gjennomfører ekstern programvare samsvar tilsyn, men har også en omfattende utdannelse divisjon viet til å hjelpe selskaper bo i og verifisere samsvar.

2 Etablere strenge innkjøpspolitikk. Avgjøre hvem som skal ha myndighet til å gjøre programvarekjøp og hvilke dokumenter som de trenger for kjøpsbevis. For å sikre at all dokumentasjon er opp til standarder er det også en god idé å lage en liste over godkjente leverandører fra hvem programvare kan kjøpes.

3 Lag et bibliotek med all installasjonsprogramvare og krever autoriserte ansatte til å signere plater inn og ut. Dersom en internrevisjon finne en bestemt programvare som skal installeres over sin lisens kvote, kan du slå til signaturen loggen for å finne mulige lovbrytere.

4 Begrense antall administrative brukere på systemet som i sin tur vil begrense antall personer som er i stand til å installere programvare. I tillegg bør du kreve all programvare installasjon som skal rapporteres og logget. Dette gjør det lettere å holde oversikt over programvarelisensbruk.

5 Bruk en programvare overvåkingssystem hvis du ikke føler deg komfortabel med de ansattes selv overvåket bruk. Slike systemer kan ta opp de virtuelle bevegelser av alle datamaskinene i bedriften. De har også evne til å blokkere uautorisert bruk av visse programmer.

Etablere en programvarelisens Compliance Regler

6 Etablere en klar bruk av programvare politikk. Din politikk bør ta hva slags programvare er akseptabelt å brukes på stasjonære datamaskiner, om selskapets programvare kan installeres på personlige datamaskiner og straff for manglende overholdelse. For å være grundig, inneholde informasjon om hva som skjer når ny programvare er anskaffet og når gamle programvaren er pensjonert.

7 Kommun programvare bruken politikk til alle ansatte. I tillegg til å ha møter for verbal varsling, legge inn en skriftlig kopi av programvaren behandling politikk i et felles ansatt område. Du kan også være lurt å ta den med på selskapets interne hjemmeside og i den ansatte håndbok.

8 Krever at alle ansatte til å signere en kopi av politikken, erkjenner at de har blitt informert om det og forstå konsekvensene av å misbruke selskapets programvare.

Hint

  • Når du bruker et programvare overvåkingssystem, informere ansatte om dens eksistens, og la dem få vite hva slags aktivitet blir overvåket.