Hvordan få Acapella i "Audacity"

December 14 by admin

Hvordan få Acapella i "Audacity"


Audacity er et gratis digitalt lydopptak og redigering program for Windows, Mac OS X og Linux-plattformer. Det er ofte brukt til å lage det som på folkemunne kalles "Acapellas" - vokalspor isolerte, eller "ripped", fra komplette sanger. Det finnes noen metoder for å oppnå dette, men Audacity har noen verktøy som gjør prosessen relativt enkel. Men denne metoden krever at du har en bakside instrumentaler versjon av sangen du ønsker å isolere vokal fra så vel som den opprinnelige sangen filen.

Bruksanvisning

1 Begynn Audacity. Når det lastes, åpne "File" -menyen og velg "Open". Finn sangen filen som du vil utlede en acapella i filbehandleren pop-up og dobbeltklikk på den. Audacity vil laste ned filen på et nytt spor og vise bølgeform.

2 Åpne "Project" -menyen og velg "Import Audio." Finn instrumental versjon av sangen filen og dobbeltklikk på den. Audacity vil laste det på en annen stereospor under den første.

3 Zoom inn til bølgeformene er mye mer detaljert. De ser nesten helt identiske, bare varierende på de punkter hvor vokalen er mest fremtredende. Du må justere kurvene nøyaktig.

4 Velg en bølgeform topp som er synlig identisk i begge spor. Klikk på "Time-Shift Tool" på verktøylinjen. Klikk og hold på et av sporene for å flytte den til venstre eller høyre i trinn. Juster til de to kurvene er nøyaktig synkronisert. I de fleste tilfeller vil dette ikke være nødvendig, fordi de to versjoner vil være tidsbestemt på nøyaktig samme måte, men det er viktig at man sikre at de er justert. Den resulterende acapella kan ikke brukes hvis de ikke er det.

5 Velg "Selection Tool" fra verktøylinjen og markere hele instrumental spor. Sørg for at hele sin bølgeform omfattes av utvalget.

6 Åpne "Effects" -menyen og velg "Invert". Den instrumental spor bølgeform vil bli invertert, bli et speilbilde av seg selv.

7 Trykk "Play". Med instrumental sporets bølgeform invertert, vil det utjevne instrumentaler på banen med vokal, isolere vokal fra den generelle mix. Dette fenomenet kalles "fase avlysning" - når en av to identiske bølgeformer er invertert, avbryter den ut først ved å være den nøyaktige motsatte. Bare det som de to kurvene ikke deler er bevart.

8 Åpne "File" -menyen og velg "Lagre prosjekt som." Gi acapella et navn og klikk "Lagre".

Related Articles