Hvordan fikse DVD-avspillingsproblemer i Windows Media Player

Windows Media Player (WMV) er en multimedia spiller som lar deg spille av både musikk og videoer. Den kan spille av media i mange forskjellige formater, for eksempel WMV, MPEG-2 og MP3. Den lar deg også til å spille av DVD-filmer. Det er tider når DVD-avspilling kan kjøre inn skjerm og dekoder problemer og redusere ytelsen. Med noen enkle feilsøkingstrinn og retningslinjer, kan du løse disse problemene og forbedre kvaliteten på avspillinger.

Bruksanvisning

1 Kontroller at DVD-dekoder er installert hvis DVD ikke spilles av på Windows Media Player. For å gjøre dette, klikk på "Verktøy" -knappen på spilleren grensesnittet, og klikk deretter på "Alternativer".

2 Se etter kategorien DVD på Alternativer konsollen. Hvis du ikke ser kategorien DVD, betyr det mangler dekoderen. Last ned og installer en dekoder (se Ressurser) passer for ditt operativsystem.

3 Prøv å spille av DVD på nytt. Hvis det ikke fungerer, prøv å spille en annen DVD.

4 Reduser maskinvareakselerasjon hvis DVD spiller tilbake i hakkete kvalitet eller ikke spiller i det hele tatt. For å gjøre dette, klikk på "Verktøy" -knappen på Windows Media Player.

5 Klikk på "Valg" og klikk på "Performance" -kategorien. Dra glidebryteren under "Videoakselerasjon" til "Ingen". Klikk "OK" for å lagre endringene. Hvis endring av maskinvareakselerasjon lar deg spille av DVD-er, er det et problem med skjermdriverne. Oppdater skjermdrivere fra datamaskinprodusenten hjemmeside.

6 Reduser skjerminnstillingene hvis DVD du spiller ikke støtter avspilling med høy oppløsning. For å gjøre dette, klikker du på Windows "Start" -knappen, og klikk "Run."

7 Skriv "desk.cpl" (uten anførselstegn) og trykk "Enter". Klikk på "Settings" -fanen.

8 Dra glidebryteren oppløsningen til 800x600. Velg "16-bits" for fargeinnstillingene og klikk "OK" for å lagre endringene.