Hvordan fikse en bråkete bærbar Fan

Hvordan fikse en bråkete bærbar Fan


Viften inne i en bærbar datamaskin holder luft sirkulere og holde kult. En støyende vifte resulterer hvis forsamlingen ikke er forseglet riktig eller det støv og rusk bygge opp over tid. Dette fører oljen til å tørke og skaper en skrapende lyd når delene com er i kontakt. En støyende vifte kan tyde på at den bærbare datamaskinen blir overopphetet.

Bruksanvisning

1 Snu den bærbare datamaskinen og ta fra alle strømkilder inkludert batteri.

2 Vend den bærbare over slik at du ser på undersiden. Finn en luftventilen, sannsynligvis på ytterkanten av den bærbare datamaskinen, i nærheten av tilgangspanelet. Fjern skruene fra panelet. Viften terskel er under panelet du nettopp fjernet.

3 Fjern støv på viften enten ved å blåse eller ved hjelp av trykkluft. Sørg for å blåse luft fra flere forskjellige vinkler for å sikre at det blir fjernet fra alle kanter.

4 Bytt ut panel, skruer og batteri og starte den bærbare datamaskinen. Hvis du har en stillegående vifte, er ikke lenger arbeidet trengte (unntatt regelmessig rengjøring av viften). Hvis du fortsatt høre høyt støy, må du kanskje olje vifteenheten. En olje laget for maskiner som kjører varmt, for eksempel symaskinolje, er et godt valg.

5 Gjenta trinn 1 og 2. legge forsiktig en dråpe eller to av olje til vifteenheten, og deretter sette det sammen igjen. Du skal nå ha en stillegående vifte. Hvis du fortsatt synes viften er støyende, kan det må byttes ut.