Hvordan fikse en ødelagt fil struktur

Hvordan fikse en ødelagt fil struktur


Filstrukturen på en datamaskin, er at filer og deres organisasjon på harddisken eller lagringsenheten, kan bli ødelagt. Det er flere grunner til dette. Det kan skje hvis et program eller Windows krasjer, blir filer endret av virus, eller sektorer på harddisken blir skadet på grunn av overforbruk. Hvis dette skjer, kan enkelte filer bli ubrukelig. Windows-operativsystemet er laget for å gjenopprette slike filer eller filstruktur ved å kjøre et verktøy, et lite program som heter Kontroller disk. Du kan starte Kontroller disk manuelt i noen få enkle trinn.

Bruksanvisning

Hvordan fikse en ødelagt fil struktur

1 Klikk "Start" nederst i venstre hjørne av skjermen, og deretter åpne "Min datamaskin". Velg harddisken du ønsker å søke etter fil-struktur problemer - vanligvis stasjon C, men det kan være en annen stasjon. Når du har valgt stasjonen, høyreklikk for å åpne en meny, og klikk på "Properties" alternativet, det siste elementet på listen. Stasjonens eiendommer boks åpnes.

2 Velg kategorien Verktøy på toppen. Under "Feilsøking" -delen klikk "Søk nå ...." Dette vil åpne en liten innstillingsboks. Klikk på hver av de to hvite rutene for å legge til hakene og klikk "Start". Klikk "Yes" på boksen som vises. Datamaskinen er nå satt til å sjekke filsystemet for feil ved neste omstart, og om noen er funnet Windows vil prøve å fikse dem.

3 Start datamaskinen ved å klikke på "Start", "Slå av datamaskinen" og "Start". Under omstarten prosessen vil du legge merke til Check Disk-programmet preforming en skanning av filsystemet. Hvis det blir funnet feil i rapporten vises på skjermen vil si det. Eventuelle feil Kontroller disk kan ikke fikse vil også bli vist på skjermen.

Hint

  • Hvis du plasserer avkrysninger i begge boksene i innstillingene boksen, kan skanne disken ta svært lang tid. For å fremskynde prosessen velge bare den øverste alternativet, "automatisk fikse feil i filsystem" og la det andre alternativet blank. Dette vil fikse feil i filsystem, men vil ikke forsøke å gjenopprette skadede sektorer på harddisken.