Hvordan fjerne e-postadressen fra spam-listen

Hvordan fjerne e-postadressen fra spam-listen


Spam e-post kan tette innboksen din selv om du bruker et godt spamfilter. Junk emailers er alltid på utkikk etter nye måter å bekjempe filtre og få sine meldinger foran øynene dine. Legitime selskaper vil fjerne e-postadressen fra sine spam lister hvis du bruker avmeldingslinken inkludert i sine meldinger. Det er mye vanskeligere å få seg en svindel selskapets liste, men du kan ta noen skritt for å stoppe kryssild av søppelpost.

Bruksanvisning

1 Finn ut om selskapet som sendte deg spam e-posten er legitim eller tvilsom. Du kan gjenkjenne navnene på legitime selskaper fordi de vil være online eller murstein og mørtel bedrifter du allerede vet om. Du vil ikke kjenne igjen navnene på tvilsomme selskaper, og de er ofte selger sketchy elementer som reseptbelagte legemidler, bli-rik-raskt ordninger, mannlige ekstrautstyr produkter eller falske designervarer.

2 Klikk på unsubscribe linken nederst på spam-melding hvis den ble sendt fra en pålitelig selskap. Dette kan ta ditt navn av listen umiddelbart, eller det kan ta deg til en nettside hvor du må klikke en bekreftelsesknapp.

3 Rapportere spam melding til avsenderens ISP og e-postleverandøren om meldingen er fra en tvilsom selskap. Den Spamhaus prosjektet sier at du bør aldri klikker på unsubscribe linken i denne type meldinger. I beste fall vil det fortelle spammer at e-postadressen din er aktiv og at e-posten blir lest. I verste fall kan du bli tatt med til en malware-infisert nettside. ISP eller e-postleverandøren kan være i stand til å stenge spammer hvis det blir nok klager.

4 Beskytt din e-postadresse slik at det ikke vil komme på noen andre spam-lister. McAfee anti-virus selskapet råder brukere til ikke å poste e-postadresse på Internett eller å ta den med på skjemaer for bedrifter med retningslinjer som tillater dem å selge den eller dele den. Lag en spesiell e-postadresse for registreringer og begrense de menneskene som du gir ditt arbeid og personlige adresser.

Hint

  • Ifølge The Spamhaus Project kan du registrere deg med en tjeneste som heter Spam Cop å redusere søppelpost og å automatisere rapportering av spam til avsender ISPer og e-postleverandører.
  • Den Spamhaus Prosjekt advarer mot å registrere deg for e-post fjerning tjenester. Noen tar et gebyr og ikke utfører noen tjeneste, mens andre er gratis, men er en front for å samle inn adresser. Du vil få enda mer useriøs e-post hvis du registrerer deg.