Hvordan jeg laster ned nettsider fra min FTP server?

FTP står for "File Transfer Protocol", og er en praktisk måte å raskt overføre filer til og fra web-servere og datamaskiner. Det er en egen, mer direkte protokoll enn HTTP, Hypertext Transfer Protocol, som eksisterer spesielt for å trekke nettsteder fra servere og vise dem på nettlesere. Ved hjelp av en FTP-server, kan du enkelt laste ned og laste opp filer, mapper eller hele nettsteder.

FTP-klienter

FTP-klienter er programmer som lar deg kommunisere med din FTP-server via et enkelt brukergrensesnitt. Mens uten en klient må du kanskje skrive inn kommandoer i en melding, er en FTP-klient mer visuell og gir mulighet for å dra og slippe. En håndfull av gratis FTP-klienter er tilgjengelig for nedlasting på nettet; en av de mest kjente er FileZilla.

tilkoblinger

For å koble til FTP-serveren via en åpen FTP-klient, trenger du tre opplysninger: vertsnavn, brukernavn og passord. Under mange hosting planer, vil brukernavn og passord være identiske med de du er satt opp når du registrerte deg med verten. Likeledes vertsnavnet vanligvis følger en enkel formel: ". Ftp.yourdomainname.com"

Input denne informasjonen i din FTP-klient og klikk på "koble til" knappen. Hvis det ikke fungerer, må du kontakte din vert og spør hvordan du setter opp en FTP-konto.

overføre

Når FTP-klient er koblet til FTP-server, overføring av store mengder filer skal være enkelt. En del av skjermen vil vise katalogstrukturen på din egen datamaskin; den andre delen vil vise katalogstrukturen på webserveren din. For å laste ned ditt nettsted, finn "public_html" eller "htdocs" mapper og klikk og dra den til datamaskinen. Avhengig av hvor stor nettstedet ditt er, vil det trolig ta en kort periode for å overføre helt.