Hvordan kan du endre avstanden mellom tekstlinjer i Dreamweaver?

Dreamweaver er en kraftig Web design program. Med det kan du bygge et helt nettsted eller bare en enkelt side, og styre alt fra tekst og visning av nettstedet ditt til stilark og lenker. Hvordan teksten vises i Dreamweaver er ikke alltid det samme som hvordan den viser på nettet, så for å sikre at siden din ser ut slik du vil ha det til, må du opprette et stilark.

Bruksanvisning

1 Åpne Dreamweaver og deretter åpne en side fra ditt nettsted. Hvis du vil endre linjeavstanden på alle sidene dine, må du opprette et eget stilark og definere avsnittsmaler, men du kan starte med en enkelt side, og bruke det som grunnlag for design. Man kan imidlertid ikke justere størrelsen på gapet mellom linjene ved bruk av "</ br>" (break) kode, ettersom denne koden er universell.

2 Klikk på "Vis" og velg "Code og Design", slik at du kan se hvordan siden med display og også roten kode. Høyreklikk hvor som helst i design vinduet og velg "CSS Styles", og velg deretter "Ny ..." Pass på "Class" er valgt under "Velg en kontekstuell velgeren ..." og deretter skriver du inn navnet på en stil. I dette tilfellet velger "p" eller "punkt", eller et navn du kan huske. Hit "Enter" eller klikk "OK."

3 Velg "Type" fra "kategori" og deretter sette alle parametere for hvordan du vil ha et linje å se. Velg en skrifttype og -størrelse, deretter en vekt (fet eller lys) for avsnittet. Viktigst, juster linjehøyden for å endre avstanden mellom linjene. Denne verdien skal endres, avhengig av størrelsen på skriften. Hvis du bruker en størrelse 11 skrift, angi linjehøyden til 12 for å skape et lite mellomrom mellom hver linje. Øke linjehøyden verdi for å øke avstanden.

4 Velg noen få linjer med tekst og deretter høyreklikke og velge "CSS Styles ..." og "ledd" (eller hva navnet du opprettet i trinn 2). Gjenta dette for hvert avsnitt eller vente til du har skrevet inn all informasjonen, og deretter velge all tekst og tildele "avsnitt" stil. Denne stilen vil bare gjelde for dette dokumentet, men du kan kopiere koden til hver av dine egne sider.

Hint

  • I tillegg kan du lage et stilark atskilt fra HTML-filer og koble den til hver side på nettstedet ditt. På denne måten kan du definere hele nettstedet ledd regler, som vil bli brukt til all tekst du merke som "punkt" gjennom Dreamweaver.