Hvordan kan et DV kabel arbeid?

Hvordan kan et DV kabel arbeid?

DV Kabler og Firewire

En DV-kabelen har mange navn, men det er trolig kjent oftest i USA som en FireWire-kabel. FireWire-kabler bruker iLink eller IEEE1394 datagrensesnitt (det er har vært flere oppdateringer og variasjoner i dette formatet) til å overføre informasjon mellom enheter, oftest mellom en ekstern enhet og en datamaskin. Hele DV-kabel systemet ble utviklet av Apple for bruk med sine produkter, spesielt sine Mac-maskiner. Målet var å skape en ny type data grensesnitt som var bærbart og svært enkel å bruke, og prosjektet virket. DV-kabelen ble tatt opp av hele elektronikkindustrien som en standard for å utveksle visse typer data med sine enheter. Gjennom årene har flere og flere FireWire-porter dukket opp på en rekke bilde-baserte enheter. Den iLink navnet ble brukt av Sony for DV kabel porter utstyrt med Sony-enheter, men navnet FireWire har fast for de fleste enheter.

Konstruksjon

DV-kabler er ofte sammenlignet med USB-kabler. Begge kablene og portene se like ut, og fungerer på en lignende måte. Men FireWire-formatet ble utviklet primært for å overføre videodata med enheter som videokameraer. Selv i dag portene finnes særlig på digitale videoenheter, inkludert kameraer, videokameraer og digitale projektorer. USB-kabler, på den annen side, kan benyttes på en langt bredere rekke enheter, men forskjellene er langsomt filtrert. DV-kabler kan brukes på spillkonsoller, eksterne harddisker og nesten alle Apple-produkter i dag. Når det gjelder digital video media, DV kabler er veien å gå.

DV-kabelen i seg selv har en plugg med fire pinner på den ene enden, og en plugg med seks pinner på en annen. Inside, to par vridde ledere behandle en rekke data i én type signal om at en datamaskin kan lese, en prosess som kalles multipleksing. Denne prosessen bruker en lagdelt transport system består av tre forskjellige lag. Det første laget er et fysisk lag som overfører signaler til FireWire-bussen (tilkoblingspunkter) selv. Det andre laget er en link laget som tar den rene elektroniske signalet og endrer den til riktig format pakker. Den tredje - transaksjonen laget - tar da disse pakkene og "feeds" dem til riktig program.

Hastighet

Denne designen gjør at DV-kabel for å overføre data svært raskt, mye raskere enn sin bror USB-kabelen. USB-kabler kan bare gå opp til rundt 12 Mbps (megabyte per sekund), mens FireWire-tilkoblinger kan gå opp til 800 MBps per sekund med de nyeste versjonene. Imidlertid er både DV-kabler og USB-kabler blir oppdatert kontinuerlig for å produsere nyere og raskere versjoner.