Hvordan kan jeg starte opp systemet mitt fra min OS CD?

Noen ganger er det nødvendig å starte opp fra operativsystemet (OS) CD, enten for å installere operativsystemet på nytt eller å kjøre utvinning programmer. Gjør du det er lett, men krever hulene i BIOS, noe som kan være en ny opplevelse for noen brukere. BIOS er datamaskinens kjerne programmering. Det er enda mer grunnleggende enn operativsystemet, og selv om du sletter OS, vil BIOS forbli. Fordi det ikke trenger et OS for å operere, fungerer det som en feilsikker når datamaskinen blir ødelagt. Du kan fortsatt bruke den til å potensielt kurere uansett feiler din OS.

Bruksanvisning

1 Slå på datamaskinen. Hvis det allerede er på, starter den. Under oppstart prosessen, holde øynene skrelles for spesielle instruksjoner, for eksempel "Trykk F11 for å gå inn Setup". Hver BIOS fungerer annerledes. Noen krever at du trykker på F11 på et bestemt tidspunkt, mens andre ber deg om å trykke på Slett. Instruksjoner oftest vises nederst på skjermen.

2 Følg BIOS-støvel instruksjoner så snart de dukker opp. De er tidskritiske, så hvis du går glipp av muligheten, slå av datamaskinen, vent 20 sekunder, og prøv på nytt.

3 Når du er i BIOS, finne oppstart sekvens. Ofte er dette oppført under tittelen "Boot Device Priority". Gi din CD-ROM til å være din første oppstart enhet.

4 Lagre endringen og avslutte BIOS.

5 Sett inn OS boot disk og starte datamaskinen på nytt.

6 Under oppstart, holde et øye med meldingen "Trykk en tast for å starte opp fra CD." Igjen, denne handlingen er tidssensitive, så umiddelbart trykker på en tast. Datamaskinen vil starte opp fra OS CD.