Hvordan koble til en ekstra kabinettvifte

Hvordan koble til en ekstra kabinettvifte


Case-fans er interne fans i datamaskinen saker som sirkulerer luft for å hjelpe kjølig maskinvare som random access memory, sentralenhet og grafikkort. En datamaskin uten tilstrekkelig luftstrøm vil tendens til å samle varm luft og kan overopphetes. Overoppheting kan føre til datamaskinen krasje og enhetsfeil. Installere en ekstra kabinettvifte krever at datamaskinen din sak har en tom plass for en kabinettvifte bygget. Kabinettvifte mellomrom ligne revet ventiler med fire hull for skruer.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen og trekk ut alle ledninger.

2 Åpne datamaskinens sak med en skrutrekker. Standard tilfeller kan åpnes ved å fjerne flere skruer langs høyre side av baksiden av saken og deretter skyve sidepanelet bort fra datamaskinen.

3 Finn åpen fan plass på innsiden av saken og holder viften på plass over lufthull slik at skruehullene på viften linje med skruehullene på utsiden av saken. Fronten av viften skal vende utover slik at viften skal blåse luft ut av saken.

4 Fortsett å holde viften på plass med en hånd og deretter bruke den ledige hånden til å skru inn skruer. Dette vil sikre viften på plass.

5 Koble viften til strømforsyningen. Strømforsyningen er en metallboks i øvre del av ryggen hjørnet av saken med en bunt av kabler som kommer ut av det. Koble fan strømledning til en ubrukt fire-pinners kontakt som kommer ut av strømforsyningen. Fans kan bruke mindre tre-pin strømledninger som må kobles til hovedkortet.

6 Lukk datamaskinens sak og koble til kablene tilbake igjen. Viften slås på neste gang du starter datamaskinen.

Hint

  • Sjekk tilgjengelige tilfelle avtrekk på din sak før du kjøper en fan. Tilfeller har varierende antall ventiler og rubrikkene for kabinettvifter kan variere i størrelse. Sørg for å få en sak fan som passer de tilgjengelige vents på datamaskinen din sak. 120mm og 80mm er vanlige kabinettvifte størrelser.