Hvordan komme rundt med en brukket tastatur på Windows XP

Hvis tastaturet er ødelagt, kan du fortsatt navigere Windows XP med relativ letthet. Trikset er å bruke det virtuelle tastaturet på skjermen som følger med Windows XP-operativsystemet.

Bruksanvisning

1 Klikk på Start> Alle programmer> Tilbehør> Tilgjengelighet> On-Screen Keyboard.

2 I Tastatur-menyen velger du hvilken type tastatur du vil bruke. Du kan ha en forbedret tastatur eller et vanlig tastatur. Dessuten kan du velge enten en vanlig layout eller en blokk layout. Velg om du vil at tastaturet på skjermen til å ha 101, 102 eller 106 nøkler.

3 Velg dine preferanser i innstillingsmenyen. Always On Top er et veldig godt alternativ, og programmets standardinnstillingen. Du kan også velge å ha et klikk høres hver gang en tast blir valgt. Du kan også velge Klikk for å velge, hover velge, eller Bruk joysticken til å velge. Still inn tid for Hover eller Joystick alternativer. Du kan velge en tid til å sveve eller Skann med styrespaken som er mellom halvparten av et sekund og tre sekunder. Velg skriften i neste menyvalg, om du vil.

4 Start programmet du ønsker å skrive inn tekst. Klikk i tekstfeltet for det programmet.

5 Musen over tastene i tastaturet på skjermen til å bli kjent med programmet. Hvis en tast kan velges, vil det fremheve når du passerer musen over det.

6 Klikk på "shft" -tasten for å gjøre alle bokstavene i tastaturet store bokstaver. Klikk på den første bokstaven i det første ordet du ønsker å skrive. Klikk "shft" igjen. Skriv inn resten av ordet. Klikk på mellomromstasten nederst på skjermen. Hvis du gjør en feil, klikker du på "merket Bksp" -knappen, eller marker teksten og klikk på "del". Disse tastene er plassert mot høyre for On-Screen Keyboard. Gjenta disse trinnene til å skrive de resterende ord. Klikk på "ent" -tasten for å skrive inn teksten til en ønsket felt, for eksempel en søkemotor felt av en nettleser.

7 Kontroller at "NLK" over det numeriske tastaturet er valgt til å skrive inn tall med musen. Alternativt kan du klikke på tallene langs toppen av tastaturet på skjermen.

8 Klikk på Hjelp> Innhold hvis du har noen problemer med On-Screen Keyboard. Velg emner fra menyen eller bruker indeksen eller søkefunksjoner.

Hint

  • Hvis du trenger tegn som ikke er i On-Screen Keyboard, åpne Tegnkart ved å klikke på Start> Alle programmer> Tilbehør> Systemverktøy> Tegnkart.
  • Åpne On-Screen Keyboard og Tegnkart lettere ved å dra programikonet til Quick Launch i oppgavelinjen.
  • Bruk tastaturet på skjermen til å søke på Google etter et sted å kjøpe en erstatning tastatur online.