Hvordan lage din egen Microsoft Word Signatur

Datamaskiner har tatt over mye av korrespondanse - fra personlige brev til verifisering dokumenter - som pleide å være håndskrevne. Mange håndskrevne dokumenter bruker signaturer til å vise godkjenning eller fungere som en form for sikkerhet, men du kan ikke hånd signere et dokument når det er i en myk kopi elektronisk format /. Å bygge bro over gapet mellom håndskrevne dokumenter og sine kolleger på skjermen, Microsoft Word tilbyr en måte å lage en egendefinert signatur rett på skjermen.

Bruksanvisning

1 Åpne Microsoft Word. Klikk på "Sett inn" fanen øverst til venstre i arbeidsområdet.

2 Klikk på "Figurer" -knappen under kategorien. Klikk på "Scribble" -verktøyet, som ser ut som en skriblet linje på slutten av "Line" i rullegardinmenyen. Markøren endres til et plusstegn.

3 Plasser markøren over Word-dokument. Klikk og hold nede venstre museknapp og sakte trekke signaturen. Slipp venstre museknapp når du er ferdig. En ny "Tegneverktøy" -kategorien vises øverst i arbeidsområdet.

4 Hold markøren over alternativene i båndet / verktøylinjen for å se eventuelle endringer i signaturen, for eksempel å endre "blekk" farge fra svart til blå eller rød. Klikk på et alternativ for å faktisk begå endringen.