Hvordan lage egendefinerte kommandoer i FileZilla

FileZilla er en gratis FTP-klient og server applikasjon. Bruk den til å overføre filer fra en datamaskin til en annen i klient eller server-modus. Serveren applikasjonen er kun brukes på datamaskiner som kjører Microsoft Windows 2000, XP og Vista operativsystemer. Klienten er tilgjengelig for Windows, Linux og Mac OS X-operativsystemer. Versjonen omtalt i denne artikkelen er 3.0.9.1 installert på Windows XP med SP2.

Bruksanvisning

1 Klikk på Start i nedre venstre hjørne av skrivebordet skjermen. Velg Alle programmer, FileZilla FTP klient gruppe og FileZilla link.

2 Skriv inn vertsdomenenavn server eller IP-adresse i boksen, samt brukernavn og passord. Angi et portnummer, om nødvendig, basert på serveren.

3 Naviger til Quickconnect-knappen, og klikk på den.

4 Flytt musepekeren over Server etiketten på menylinjen og klikk for å velge. Fra rullegardinmenyen velger du Angi egendefinert kommando. Hvis Enter custom kommandoen koblingen er nedtonet, betyr det at det ikke er gjeldende økt tilkoblet. Tast inn host, brukernavn, passord og portnummer, hvis det er nødvendig, og prøv på nytt.

5 Plasser musepekeren i tekstboksen på skjemaet, og klikk for å muliggjøre oppføring av tilpassede kommandoen. Definerte kommandoer er rå FTP-kommandoer som skal sendes til serveren.

6 Trykk på Enter eller klikk på OK-knappen for å sende kommandoen til serveren når du er ferdig å skrive.

Hint

  • Den lille knappen til høyre for Quickconnect knappen inneholder flere kommandoer for å arbeide med økter, samt muligheten til å velge tidligere økter.