Hvordan lage en Dell Les en DVD-R

DVD-R er en av to skrive-kompatible DVD-formater. Den andre er DVD + R. Den DVD-R formatet var forløperen til den første kommersielt tilgjengelige skrivbar DVD kjent som DVD-RAM. Å skrive til en DVD-R eller DVD + R, trenger du en DVD-brenner. Imidlertid kan skrivbare DVD-er som er riktig skrevet og ferdigstilt leses av de fleste PC-DVD-stasjoner.

Bruksanvisning

1 Sjekk overflaten av DVD. Riper og flekker på overflaten av platen kan du unngå at datamaskinen skal lese den. Bruk vann og en mikrofiberklut til å rengjøre DVD. Tørkepapir faktisk kan ripe opp overflaten. Bruk aldri kjemiske rengjøringsmidler på DVD.

2 Sjekk den optiske stasjonen. Hvis du ikke har en DVD-stasjon i datamaskinen, vil du ikke være i stand til å lese noen DVD-medier. DVDer, mens samme størrelse og form som CD-er, er helt forskjellige medier. DVD-spillere kan lese DVDer og CDer, men CD-stasjoner vil ikke lese DVDer.

3 Prøv en annen datamaskin med en DVD-stasjon. Hvis platen ikke er anerkjent av en annen datamaskin, er det sannsynlig at platen er skadet og uleselig.