Hvordan lage en Metallic eller metallgjenstand i GIMP

For å gjøre metallgjenstander i GIMP, må du vite hvordan du oppretter et todimensjonalt bilde som realistisk simulerer en tredimensjonal form. Du kan bruke denne ferdigheten til å lage roboter, apparater og andre virkelige gjenstander av metall. En viktig fase av dette prosjektet er å simulere belysning - bruke GIMP er "Gradient fyll" verktøy for denne fasen, da det krever bare noen få musehandlinger, men produserer realistisk skyggelegging. Ikke mist motet hvis den opprinnelige bildene ikke samsvarer med de bildene du setter ut for å lage. I stedet legger merke til hvilke objekter bildene dine begynner å simulere, og arbeide for å øke deres likhet til disse stedene.

Bruksanvisning

1 Klikk på verktøypaletten ikonet formet som en spiss penn til å kjøre "Pen" verktøyet.

2 Klikk på lerretet, deretter dra og klikk igjen flere ganger for å definere sidene av noen enkel polygon. For eksempel, for å definere en trekant, klikk på musen nær sentrum av lerretet øverste kant, dra til et punkt nær lerretet nedre venstre hjørne, og dra mot nedre høyre hjørne og klikk en siste gang. Selv om metallgjenstander ofte ta på buede former, de rette kanter og enkle former av polygoner raskere kommunisere ideen om en metallgjenstand.

3 Klikk på "Selection fra banen" -knappen i "Tool options" ruten for å fortelle GIMP for å velge polygon. Trykk "D" for å sette for- og bakgrunnsfarger til standardverdiene av svart og hvitt, og klikk deretter på verktøypaletten ikonet formet som et rektangel med farger uteksaminert fra svart til hvit - dette er "Gradient fyll" -verktøyet, som du kan bruker til å simulere skyggelegging av polygon.

4 Klikk utenfor en av polygonkanter, og deretter dra musen gjennom polygon til en kant som er omtrent motsatt til kanten nær som du nettopp har klikket på. Slipp musen for å fylle polygon med en jevn kontinuum av svart flytting til hvitt. Denne effekten simulerer de ekstreme verdiendringer du ofte observerer i ekte metalloverflater.

5 Følg instruksjonene fra trinn 1 til 4 for å opprette en annen skygge polygon som har en side til felles med den første polygon. Men gjelder "Gradient fyll" verktøy slik at dens skyggelegging er motsatt av den første polygon er skyggelegging. For eksempel, hvis din første polygon var en trekant hvis venstre kant er mørkt, bli med en annen trekant til den venstre kanten. Fyll denne andre trekanten med en gradient som gjør den delte kant hvitt. Kontrasterende verdier rundt den delte kant simulere belysning på tredimensjonale blokker.

6 Følg instruksjonene fra trinn 1 til 5 for å opprette flere skyggelagte polygoner å fylle eventuelle hull i sett med eksisterende polygoner. Sluttresultatet er en kompleks form som synes å være laget av en rekke metallplater.