Hvordan lage en oppstartsdiskett for Windows XP

Lag en boot disk som skal brukes med Windows XP-datamaskinen ved boot diskfeil. Floppy boot disker kan hjelpe deg med å omgå harddisk og driverfeil. For å oppnå dette målet, trenger du en brukbar diskettstasjon og floppy disk, sammen med en Windows XP-maskin. Denne prosessen bør ta på det meste 15 minutter, så vi kopiere og lime inn noen få filer fra harddisken til diskettstasjonen.

Bruksanvisning

1 Åpne Min datamaskin. Høyreklikk på diskettstasjonen (vanligvis en :), og velg "Format". Forsikre deg om at disken leser som "1,44 MB." Hopp de resterende alternativene til du kommer til "volumnavn." Navn disken ved å endre volumnavn, og klikk deretter på "Start". Velg "OK" og lukk format boksen når prosessen er avsluttet. Hold My Computer åpen, som du skal bruke den snart.

2 Klikk på "Start" -knappen i nedre venstre hjørne. Klikk på "Søk".

3 Til venstre ser du en melding som spør: "Hva vil du søke etter?" Velg "Alle filer og mapper," skriv "I386" i den første søkefeltet ( "Hele eller deler av filnavnet:"). Klikk på "Flere avanserte alternativer" og sjekke både "Søk system mapper" og "Søk i skjulte filer og mapper."

4 Finn den nyeste mappen "I386." Hvis du har søkt service packs, "I386" er mest sannsynlig ligger inne i Service mappen.

5 Kopier "Ntldr" og "Ntdetect.com" til diskettstasjonen. Gjør dette ved å holde nede Ctrl-tasten og klikke på hver fil en gang. Deretter klikker du på "Rediger" i Explorer-menyen. Velg "Kopier".

6 Finn "Min datamaskin" på oppgavelinjen. Venstre-klikk på den for å bringe det frem i forgrunnen. Deretter høyreklikker du på diskettstasjonen, og velg "Lim inn."

7 Klikk på "Resultater" i oppgavelinjen. Finn og klikk på "Start et nytt søk" i nedre venstre hjørne. Klikk "Alle filer og mapper," type "boot.ini", klikk på "Søk" knappen.

8 Følg instruksjonene i trinn 5 og 6 for å kopiere og lime inn "boot.ini" filen på diskett. Du har nå en boot disk for Windows XP.

Hint

  • Du kan raskt kopiere og lime inn ved å bruke hurtigtastene Ctrl + C og Ctrl + P, henholdsvis.
  • Bruk "Send til" menyen ved å høyreklikke på en fil, og peker på "Send til". Du kan direkte overføre en fil til en rekke kilder, inkludert diskettstasjonen. Venstre-klikk for å velge diskettstasjonen.
  • Du kan erstatte installasjonsdisken Windows XP for harddisken data benyttet nedenfor, men filene på boot disk må samsvare med datamaskinen du har tenkt å bruke med disken.