Hvordan lage en sang i Reason

Hvordan lage en sang i Reason


Propellerhead Reason er en lyd redigering programvare som kan brukes til å lage beats, sample musikk og lage syntetiserte lyder. Den registrerer alt som MIDI (Musical Instrument Digital Interface) data, slik at den kan redigeres etter at den er registrert. Hvis du ønsker å lage en sang ved hjelp av fornuften, må du gå gjennom den metodisk, innspilling spor lag på lag til du får noe du liker. Husk, du kan alltid gå tilbake og endre et tidligere trinn, slik at det er OK å eksperimentere litt.

Bruksanvisning

1 Start med rytme. Dette er laget som skal bære resten av sangen og opptre som sitt fundament. Laste opp enten "Korg Drum Designer" eller "Redrum Drum Computer" hvis du ønsker å programmere dine egne beats. Dette vil tillate deg å legge til basstromme, snarer, høye hatter og andre perkussive elementer til sangen din.

2 Bruk "Dr. Octo Rex" hvis du ønsker å bruke samplede trommer i stedet for MIDI trommer. Forskjellen er at samplede trommer er faktiske opptak av trommer som deretter fastsatt i henhold til sangen tempo, og kan høres mer realistisk. "Dr. Octo Rex" har hundrevis av eksempler å velge mellom.

3 Lag en melodi å gå med din rytme. Du vil mest sannsynlig ønsker å bruke en synthesizer som "Thor" eller "Malstorm", som bruker en sinus eller sagt bølge og en rekke oscillatorer og effekter for å skape musikk. Dette gjør at du kan få nesten alle slags lyd du vil ha ut av det. Den beste måten å bruke det er å bare eksperimentere med skiftende oscillatorer og effekter til du får en ønsket lyd.

4 Velg sang nøkkel. En moll vil produsere en sang med en mer trist undertone, mens en viktig nøkkel vil gi en mer upbeat følelse. Uansett hvilken tast du velger, hold deg til det gjennom hele sangen. Spill melodien på en synthesizer.

5 Legg en basslinje til sporet ved hjelp av en annen synthesizer. Bassen broer trommer og melodien. Det bør følge samme tast som melodien, men rytmen av trommer. Vanligvis basslinjer er en mye lavere tonehøyde enn melodien.

6 Legg samplede lyder til din sang med samplere som "NN19" eller "NN-XT." En samplet lyd er et stykke noe som tidligere var registrert som du blander inn i din sang. Grunnen har flere forhåndsinstallerte prøver å velge mellom, men du kan også lage din egen prøven.

Hint

  • Hold sang enkelt å begynne med, og deretter legge til flere og flere lag til du får ønsket lyd
  • Når du legger til flere elementer, sørg for at blandingen ikke blir for opptatt og gjørmete. Legg til effekter for å skille dem ut.