Hvordan lage et nettsted for en klient

Hvordan lage et nettsted for en klient


Opprette en nettside på egen hånd kan være morsomt: Du kan eksperimentere, bare jobbe når du vil, og hvis noe går galt, er du ikke sårer noen. Opprette et nettsted for en klient, er imidlertid et annet dyr helt: Du har en tidsfrist, og du trenger for å produsere ønskede resultater, fordi de er betro deg med pengene sine. Det er noen gode praksis du bør kjenne til før du starter noen klient arbeid. På den måten kan du hjelpe ting gå jevnere for deg og for kunden.

Bruksanvisning

1 Forstå omfanget av prosjektet. Har kunden ønsker du å designe bare den tekniske delen av området, eller for å komme opp med kopi også? Hvem er ansvarlig for å finne bilder for området? Hva slags deadline er deg under?

2 Arbeide ut betalingsinformasjon. Forstå hvordan og hvor mye du blir betalt. Gjør det veldig klart for kunden nøyaktig hva du vil gjøre for avgiften, slik at prosjektet ikke ender opp mer komplisert enn du forventet. Det er best å få dette skriftlig.

3 Få så mange instruksjoner fra kunden som mulig. Finn ut om publikum for området, og om hvordan klienten forventer at nettstedet skal brukes. Klienter ofte vil ha noen ideer, men det kan være opp til deg å utforme sine forespørsler til en gjennomførbar struktur og fylle ut feltene i sin visjon. Husk: Det er kundens nettsted. Du kan foreslå en idé eller forklare hvorfor du ikke liker noe klienten antyder. Men til syvende og sist er avgjørelsen kundens.

4 Design området på en privat server offline. Du kan laste ned en som heter XAMPP gratis; det er en pakke med alt du sannsynligvis trenger, inkludert Apache, MySQL, PHP og Perl. Et annet gratis alternativ, MAMP, er tilgjengelig spesielt for Mac.

5 Send klient skjermdumper av arbeidet, slik at de kan se design (og vet at du faktisk jobber). Innlemme sine forslag. Vær forberedt på å gå tilbake og holde tweaking før de er fornøyd.

6 Når den er klar, setter site online, men holde det på et privat URL før alt er på plass, inkludert kopier og grafikk som kunden kan gi. Når området er ferdig og funksjonell, be endelig betaling og flytte til området i en offentlig URL.