Hvordan legge til en bærbar PC til et trådløst nettverk i Linksys

Hvordan legge til en bærbar PC til et trådløst nettverk i Linksys


For å bli med i et trådløst nettverk, kobler en datamaskin til tilgangspunktet som har ansvaret for det nettverket. Tilgangspunktet er ansvarlig for (blant andre funksjoner) ruting nettverkspakker mellom datamaskinen, tilgangspunktet selv, andre datamaskiner på samme trådløse nettverk og datamaskiner i andre nettverk. Linksys opprettet flere linjer og modeller av trådløse tilgangspunkter. Du kan konfigurere en Linksys-tilgangspunkt for å opprette et trådløst nettverk; du kan deretter konfigurere en laptop til å bli med det nettverket.

Bruksanvisning

1 Slå på Linksys-tilgangspunkt. Koble sin "WAN" porten til kabel- eller DSL-modem med en Ethernet-kabel.

2 Koble den bærbare datamaskinen til alle nummerert port på Linksys-tilgangspunkt, bruker de resterende Ethernet-kabel.

3 Start en nettleser på datamaskinen. Naviger til tilgangspunktet utpekte konfigurasjon webadresse. For eksempel, for en Linksys WRT54GS, adressen er "192.168.1.1".

4 Konfigurer det trådløse nettverkets grunnleggende egenskaper. For eksempel, for en WRT54GS, klikk på "Wireless" og deretter "Grunnleggende trådløse innstillinger." Skriv inn navnet du plukket for det nye nettverket. Velg kanal 6 eller kanal 11. Klikk på "Lagre innstillinger".

5 Konfigurer kryptering (sikkerhet) for det trådløse nettverket. For eksempel på en WRT54GS, klikk på "Wireless" og deretter "Trådløs sikkerhet." Plukk "WPA2 Personal" som "Sikkerhetsmodus" og deretter skrive inn et passord du velger i "WPA delte nøkkelen" -feltet. Klikk "Lagre innstillinger". Det trådløse nettverket er klar til bruk.

6 Koble den bærbare datamaskinen fra Ethernet-kabelen. Koble den bærbare datamaskinen til det trådløse nettverket ved å dobbeltklikke på ikonet for trådløst nettverk på oppgavelinjen i Windows. Klikk på det nettverket du nettopp konfigurerte blant alle nettverk innen rekkevidde, deretter inn WPA2-passord og trykk "Enter". Etter en liten stund, vil den bærbare koble seg til nettverket levert av Linksys-tilgangspunkt.