Hvordan legge til en Dell Printer

Nesten alle nyere Dell-skrivere lar deg koble til en PC via en USB-kabel. Enten du eier en Dell blekkskriver eller laserskriver, og legger skriveren til datamaskinen er en enkel oppgave du kan utføre i løpet av få minutter.

Bruksanvisning

1 Sett strømadapteren inn i stikkontakten porten på Dell-skriveren. Plugg strømadapteren i en stikkontakt, deretter slå på skriveren.

2 Koble den store enden av USB-kabelen til Dell-skriveren, men ikke koble kabelen til PC på dette tidspunktet.

3 Sett Dell skriverinstallasjonen i CD / DVD-stasjonen på datamaskinen. Vent til datamaskinen for å initialisere installasjonsplaten og vise sjåføren oppsettskjermen. Klikk på "Install" eller "Setup" linken, og følg instruksjonene på skjermen for å starte installasjonen av Dell-skriverdriverne.

4 Vent til Dell skriverinstallasjon verktøyet til å be deg om å koble USB-kabelen til datamaskinen. Når den gjør det, innfelt den flate enden av USB-kabelen inn i en tom USB-port på datamaskinen. Klikk på "Fortsett" eller "Neste" for å fortsette.

5 Vent til driverinstallasjon til slutt. Reboot PCen hvis du blir bedt om å gjøre det. Installasjon av skriveren er nå fullført, og du kan bruke den til å skrive ut fra Windows-programmer.