Hvordan legge til minne til en Compaq bærbar PC

Med den hastigheten som teknologien utvikler seg, er det ikke overraskende at du trenger å gjøre noe vedlikehold på datamaskinen for å holde den fungerer optimalt i årene som kommer. Heldigvis kan du utføre de fleste av dette vedlikeholdet selv, selv om du ikke er en PC geek. Legge til minne til en Compaq bærbar PC er en relativt enkel og viktig oppgave, da dette vil gjøre det løpe mye raskere.

Bruksanvisning

1 Sjekk Compaq hjemmeside for å finne ut hvilken type minne og hvor mye av det er kompatibelt med din laptop. Hvis du ser på bunnen av den bærbare datamaskinen, vil du se et klistremerke som viser hva bærbare modellen du har. Skriv inn denne informasjonen i HP.com søkefeltet øverst til høyre i nettleseren og gå til bruksanvisningen. I det, vil du se hva slags minne til å kjøpe.

2 Kjøpe minne fra en pålitelig databutikk, enten online eller i person. Husk at hvis den bærbare datamaskinen har 1 GB minne, den har to 512 pinner, så du må kjøpe to 1GB minnebrikker for å øke din laptop minne til 2 GB. Også huske på at du aldri skal overstige den maksimale tillatte minne (på de fleste Compaq bærbare datamaskiner, er dette enten 2 eller 4 GB).

3 Slå Compaq laptop. Det gjør du ved å klikke på "Start> Avslutt> Slå av." Ikke legg den i dvalemodus eller hvilemodus, som bærbare trenger å være fullt ut for deg å kunne legge til minne til det.

4 Sett den bærbare skjermen hele veien ned, og snu maskinen opp ned for å se bunnen. Du skal se en mindre rommet på undersiden av den bærbare datamaskinen hvor minnet er inneholdt. Hvis du har problemer med å finne denne avdelingen, gå til den bærbare siden på HPs nettsted (som beskrevet i trinn 1) og se på bildet av bunnen av den bærbare datamaskinen, som vil vise hvor rommet skal være.

5 Ta av dekselet; vil du se to stokker av minne som bør se identisk med minnet du har kjøpt. Skyv minne innover; det bør "pop" malplassert. Gjenta dette trinnet for begge minnebrikker til du har lastet tatt dem begge gangene.

6 Skyv den første minnepinnen inn i nederste sporet i en 90-graders vinkel. Du må kanskje gjenta dette trinnet et par ganger før du er i stand til å få en sikker passform. Når du har gjort det nederste sporet, skyver en pinne inn i det øverste sporet ved hjelp av samme teknikk.

7 Sett på dekselet og sette skruene tilbake i sine hull. Skru dem inn slik at de er sikre, men ikke for stramt. (Hvis de er for stramme, kan de gjøre skade på minnebrikker, så sørg for at du ikke kommer for langt inn.) Vend den bærbare tilbake over.

8 Slå på den bærbare datamaskinen og. Når det er fullt oppstartet opp, gå til "Start> Innstillinger> Kontrollpanel> System Information." Du skal nå se mer minne i "Memory" -delen - så hvis du har installert 4 GB minne, bør du nå se at mye i denne delen. Hvis du gjør det, har du bare en vellykket oppgradering av minne i Compaq laptop. Hvis ikke, starte på nytt.

Hint

  • En vanlig feil gjort av nybegynnere i denne prosessen er å kjøpe feil type minne for sine bærbare. Sjekk alltid din bærbare manualen for å se hva slags type og størrelse minne det tar før du kjøper den.
  • Mange nybegynnere gjør den feilen å sette minnet på feil måte, så vær sikker på at du installerer den på riktig måte. Er du i tvil, ta kontakt med din bærbare manualen.