Hvordan legge til Sepia Tone i Photoshop

Hvordan legge til Sepia Tone i Photoshop


Legge til en sepia tone til et bilde er en effektiv måte å gi et bilde en forvitret, gammeldags sjarm. En sepia tone inneholder litt mer brun og litt mer gul enn et vanlig bilde gjør. Mens denne tonen er mulig å gjøre i mange fotoredigeringsprogrammer, Photoshop gjør lage en sepia tone lett. Advanced Photoshop-brukere kan også gi en del av bildet en sepia tone samtidig beholde normal farge på resten.

Bruksanvisning

1 I Photoshop, klikk på "File" og deretter "plass" på toppen av skjermen. Naviger datamaskinens mapper for å finne bildet som du vil legge til sepia tone. Dobbeltklikk på den.

2 Velg "Image" i menyen øverst på siden. Velg "justeringer" og "Mindre metning" fra menyen som vises. Bildet vil nå være i gråtoner.

3 Klikk på "Layer" øverst på siden. Velg "New Adjustment Layer" og "Photo Filter" fra menyen som vises. Dette skaper et nytt lag på hvor du vil bruke sepia tone. En ny dialogboks "Layer" vil åpne.

4 Velg "None" i fargeboksen, "Normal" i modus boksen og "100%" i dekkevne boksen. Alle disse boksene er innenfor "Layers" i dialogboksen. Klikk på "OK".

5 Klikk på "Filter" på toppen av skjermen. Velg "Sepia". Du har nå lagt sepia tone til et bilde i Photoshop.

Hint

  • Du kan justere sepia innstillinger. Prøv å starte med tettheten på ca 50 prosent. Skyv bar opp eller ned for å endre innstillingene.