Hvordan øke Computer produktiviteten

Datamaskiner kan i betydelig grad øke vår samlede produktiviteten, slik at vi kan produsere mer arbeid mer effektivt og med høyere kvalitet. Datamaskiner kan også være tid wasters, gir oss mange muligheter til å utsette ved å surfe på internett, spille spill og andre nonproductive sysler. Lære å administrere datamaskinen er nøkkelen til å gjøre det mest mulig effektiv verktøyet.

Bruksanvisning

1 Inventar maskinvare og programvare. Gjør oppmerksom på programvaren du oftest bruker for produktivt arbeid, hjelpemidler som antivirus og spyware-programvare og programvare som oftest forstyrrer deg. Skriv ned dine maskinvare komponenter, inkludert prosessor, minne, harddisk plass og alt tilbehør du bruker for eksempel skrivere og skannere. Spill driverversjoner for hver tilbehøret.

2 Oppgrader der det er nødvendig. Pass på at maskinvarekomponenter møte eller overgå spesifikasjonene for programvaren du trenger å bruke. Hvis ikke, kjøp oppgradert komponenter eller et helt nytt system, om nødvendig. Ta kontakt med produsentene av viktig programvare og oppgradere til nyeste versjon. Pass på at tilbehøret kjører de nyeste driverne, og at din antivirus, spyware og andre systemverktøy er oppdatert. Hvis du bruker oppringt Internett-tilgang og arbeid som krever betydelig bruk av Internett, oppgradere til en bredbåndstilkobling som for eksempel DSL eller kabelmodem, hvis det er tilgjengelig i ditt område.

3 Eliminer distraksjoner. Hvis du har en tendens til å spille dataspill når du skal jobbe, så avinstallere dem fra datamaskinen på jobben. Hvis dette er upraktisk, konfigurere ulike brukerprofiler for arbeid og lek, og sørge for at spillene er bare tilgjengelig i stykket profilen. For å unngå uberettiget Internett-surfing, koble fra Internett mens du arbeider eller, hvis du bruker en bærbar datamaskin, arbeid på et sted hvor Internett-tilgang er tilgjengelig.

4 Hold informasjon lett tilgjengelig. Bruk et regneark eller enkel database applikasjon for å opprettholde alle av viktig informasjon, for eksempel bruker-ID og passord, på et sentralt sted for enkel tilgang. Utnytte kontakt og tidsstyring programvare for å holde kalender, oppgaver og kontakter oppdatert.

5 Organisere filene dine. Legg alle filene i sin rette plass umiddelbart heller enn å la dem samle seg på skrivebordet ditt. Opprette mapper for spesifikke prosjekter, oppgaver og mennesker og sortere alle filene på riktig måte. Skille mellom aktive og arkiverte filer og sørge for å flytte filer til arkivet når det ikke lenger er nødvendig. Sørg for at alle dine viktige applikasjoner er lett tilgjengelig ved å opprette lett tilgjengelige snarveier.

6 Automat arbeidet ditt. Når det er mulig å konfigurere programvaren for å automatisere kjedelige og repeterende oppgaver. For eksempel, hvis din e-programvare er i stand til å etablere regler for e-posten du får mest for eksempel å flytte e-post fra bestemte personer i mapper. Konfigurer tid ledelse programvare for å varsle deg om viktige oppgaver og møter. Lær snarveiene til programmene du bruker mest til å kutte ned på antall tastetrykk og museklikk er nødvendig for å utføre vanlige oppgaver. Lag maler for ofte brukte dokumenter som brev og regneark for å unngå repeterende designarbeid og dataregistrering.

7 Tankene ergonomi. Skape en effektiv og komfortabel arbeidsplass som passer din arbeidsstil. Hold stol, tastatur og skjerm på komfortable nivåer for å redusere belastningen på øynene, stølhet og slitasjeskader. Sørg for at stolen gir tilstrekkelig støtte for rygg og nakke. Hvis du vanligvis bruker flere programmer samtidig, investere i en ekstra skjerm slik at du kan åpne og arbeide med ulike vinduer samtidig.