Hvordan oppdage Spoof nettsteder

Falske nettsteder er forfalskninger av legitime nettsteder som du kan bruke til å administrere personlig eller økonomisk informasjon. Disse nettstedene posere som en legitim nettside i et forsøk på å få deg til å gi sensitiv informasjon med falske påloggings i former eller trusler som kontoene vil bli hevet dersom du ikke oppgir informasjon. Når du gir informasjon, kan gjerningsmennene bruke den til å stjele identiteten din eller penger. Du kan ta flere skritt for å oppdage falske nettsider og hindre kriminelle i å få informasjon.

Bruksanvisning

1 Kontroller at nettadressen i adressefeltet i nettleseren er riktig URL. Spoof nettsteder kan bruke tall som erstatning for brev som "paypa1.com" eller URL kan inneholde en del av den legitime URL, men føre til et underdomene på et annet nettsted som "ebay.spoofdomain.com" eller "signin.ebay. [email protected] "

2 Se etter den grønne fargen i adresselinjen. Legitime nettsteder, spesielt finansielle nettsteder som de som tilhører banker eller PayPal, bruker sikker tilkobling som gjør hele eller deler av nettet adresselinjen grønn. Adresselinjen vil også oppgi navnet på selskapet som bruker sikker tilkobling som "PayPal, Inc." Hvis du kjenner en nettside skal vise grønt, men det ikke skjer, er det en forfalskning.

3 Høyreklikk på siden og velg "Properties", hvis du bruker Internet Explorer, eller "Page Info" hvis du bruker Firefox. Sammenlign nettadresse på denne skjermen med adressen i adresselinjen. Hvis adressene er ikke det samme, er det en falsk.

4 Last ned og installer SpoofStick, en nettleser-plug-in for Firefox og Internet Explorer. Denne plug-in vil vise en melding som bekrefter at du er på en klarert nettsted, for eksempel eBay.com, eller et annet domene. Hvis det ikke er det domenet du ønsker å være på, det er en parodi.