Hvordan redusere Computer viftestøy

Støy i en datamaskin fan er vanligvis knyttet til støv inne i strømforsyningen vifte eller CPU vifte. Rensing av støv fra fansen inne i en datamaskin er en enkel prosess som vil forbedre ytelsen til datamaskinen fan, og eliminere irriterende og forstyrrende støy som kommer fra datamaskinen.

Bruksanvisning

Preparat

1 Lagre arbeidet ditt før du lukker programmer som du bruker på datamaskinen. Slå av datamaskinen før du begynner å rense støv fra innsiden av viften.

2 Hold øye med hver enhet som er koblet til datamaskinen. Trekk hver enhet fra datamaskinen, inkludert skjermen, strømledning og alle eksterne enheter som er koblet til datamaskinen.

3 Flytt hver frakoblet ekstern enhet bort fra arbeidsområdet. Under renseprosessen, vil det være støv flyr, og det kan bli inne i eksterne enheter og kompromittere kvaliteten på ytelse.

4 Bruk en passende skrutrekker. Fjern skruene som holder toppen eller siden av saken på plass. Sett saken bort fra arbeidsområdet for å unngå å fly støvpartikler samle på den.

5 Samle renhold forsyninger nær arbeidsområdet. Samle renhold forsyninger nær arbeidsområdet kan spare en betydelig mengde tid fordi du ikke trenger å holde det gående til et annet rom for å samle forsyninger.

Fjern støv fra Fans

6 Bruk en bomullspinne. Fjern så mye caked-on støv fra viftebladene på CPU vifte og strømforsyningen vifte med en bomullspinne som du kan. Deigete-on støv er vanskelig å fjerne med en boks med komprimert luft.

7 Fest spraydyse til den boks med komprimert luft. Sørg for å holde boks med komprimert luft rett opp. Gjør milde sveiper over bladene på CPU vifte og strømforsyningsvifte for å fjerne løst støv og spindelvev. Blås støvet til en tom hjørne av datamaskinen der det ikke er noen enheter tilkoblet.

8 Se etter støv i andre innenfor områder av datamaskinen saken som på toppen av minnepinner og nettverkskort, grafikkort og porter. Dersom det er en betydelig mengde støv i andre deler av maskinen fall gjentar støv prosessen for å blåse støvet til et hjørne av innsiden av maskinen.

9 Bruk en støvsuger fugemunnstykke. Forsiktig støvsuge støv fra hjørnet av innsiden av datamaskinen saken med en mild feiende bevegelse.

10 Sett på toppen av saken. Sørg for å stramme skruene godt. Stramme skruene går løst saken åpen for ytterligere støv buildup i fremtiden.

11 Koble til eksterne enheter og strømledningen. Boot maskinen som normalt og kontrollere hver enhet er i orden.

Hint

  • For å hindre at støv buildup på innsiden av dekslet til datamaskinen, kan du vurdere å flytte tårnet bort fra gulvet ved å sette den på skrivebordet, eller ved å legge til et stativ ved siden av skrivebordet for lagring av datamaskinen.
  • Alltid koble fra maskinen før du tar fra hverandre saken.