Hvordan sammenligne Intel-prosessorer

Hvordan sammenligne Intel-prosessorer


Din datamaskiner prosessor er egentlig hjernen i datamaskinen. Den brukes i nesten alle funksjoner og program kjøres på datamaskinen. En raskere mer effektiv prosessor kommer til å ha mer datakraft og raskere responstid enn en tregere en. På grunn av vesentlig rolle prosessoren spiller i systemets ytelse, å vite hvordan å sammenligne prosessorer når du kjøper eller bygge en PC er en viktig kompetanse å ha. Ved å følge noen enkle trinn vil du være i stand til å sammenligne Intel-prosessorer.

Bruksanvisning

1 Rådfør deg med hovedkortets bruksanvisningen og bestemme prosessorsokkelen. Ulike prosessor har forskjellige socket pin konfigurasjoner og er ikke kompatible med alle hovedkort. hvis du purcahse en prosessor med 959 socket og hovedkortet bare støtter 757, vil prosessoren ikke fungerer.

2 Undersøke de tekniske spesifikasjonene for de to prosessorer og merk sin kjernehastighet. Kjerne hastighet måles i gigahertz, vil raskere prosessor har høyere gigahertz summer enn tregere seg. Kjerne hastighet er en av de store avgjørende faktorer når du bestemmer mellom prosessorer.

3 Sammenligne hastigheter på CPU front side bus og se noe som er raskere. FSB hastighet avgjør hvor raskt maskinen vil kommunisere med nord-broen, som kommuniserer med systemets RAM og hovedkort. Å ha en virkelig rask kjerne hastighet, men en langsom front side bus er mot sin hensikt som prosessoren vil være begrenset i hvor raskt det kan passere langs informasjon.

4 Finn et område som er vert CPU benchmarking resultater. Nettsteder som www.tomshardware.com vil ha CPU diagrammer sammenligne forskjellige prosessorer som kjører anstrengende programmer. Jo høyere poengsum en prosessor mottar i benchmarking, jo høyere ytelsen være. Dette vil gi deg et mål på virkningen forskjellige prosessorer har på å kjøre forskjellige programmer.

Hint

  • Sørg for at hovedkortet er kompatibelt med prosessoren du vurderer å kjøpe. Kjøpe en quad core prosessor er meningsløst hvis hovedkortet ikke støtter mer enn én kjerne.