Hvordan Sett en Thumbnail bilde på en webside

Et miniatyrbilde er en liten versjon av et fotografi eller bilde som linker til større versjon. Thumbnails tillate besøkende å få en samlet oversikt over bildene på siden uten å ta opp store mengder plass eller tvinge dem til å vente på at hele siden å laste før du ser det ønskede bildet. Thumbnails er ideelle for fotografier, bilder og fotoalbum.

Bruksanvisning

Forbered til bilder for siden:

1 Les «Hvordan overføre fotografier på en datamaskin" (Relatert eHow er) for å lære hvordan du kan overføre bildene på harddisken din.

2 Redd overførte bildene i en spesiell mappe slik at du vet hvor de er når du trenger dem.

3 Start nettdesignsøknad eller HTML editor og plassere markøren der den første miniatyr vises.

Det er i utgangspunktet to måter å sette inn et miniatyrbilde. Trinnene i avsnittet illustrerer den første måten å sette inn bildet og deretter redusere størrelsen på bildet. Fordelen med å gjøre dette er at bilde laster helt; derfor, når brukere klikker på den, jo større bilde, har allerede blitt lagret i sin cache, vises lett. Ulempen er at denne metoden kan sterkt redusere hastigheten som siden lastes.

4 Plasser markøren ved innsettingspunktet og sette inn bildet. I HTML, vil du skrive bildekode og deretter navnet på bildet. Med et webdesign program, kan du bruke menykommandoer til å velge og sette inn bildet.

5 Reduser bilde til den er på størrelse med et miniatyrbilde. Med en HTML-editor, type , Erstatte bildenavn og spesifikasjoner. Med et webdesign program, kan du klikke på bildet, "fange" den ved hjelp av en av hjørne barer og redusere den manuelt (kontakt søknader hjelpefilen for mer informasjon).

6 Link til originalbildet. I HTML skriver. Lukk tag med. Med et webdesign program, klikk på bildet og velg Link til eller Link kommandoen fra menylinjen og velg bildenavnet.

Den andre metoden for å sette inn en miniatyr er å skape en mindre versjon av det opprinnelige bildet. Fordelen er at dette lille bildet ikke tar så mye tid å laste, og er ofte mer tydelig enn et bilde i redusert størrelse. Ulempene er at du må opprette to separate bilder for hvert bilde (miniatyr og den opprinnelige) og, når besøkende klikker for å se større bilde, kan det ta tid å laste opp.

7 Bruk din favoritt grafikk redigering program for å endre størrelsen på bildet til de ønskede proporsjoner.

8 Lagre og navngi den skaleres bildet som en mindre versjon av originalbildet. For eksempel, imagesm.jpg.

9 Plasser markøren ved innsettingspunktet og sett bildet (se avsnitt 2).

10 Link til originalbildet (se kapittel 2).

11 Lagre siden og laste det opp ditt nettsted. Husk å legge inn alle bildene, og de mindre bildene hvis du velger den andre metoden.

12 Åpne siden i en nettleser, og klikk på hvert bilde for å bekrefte koblingen. Korriger eventuelle koblinger som trengs.

Hint

  • Noen web design programmer, for eksempel Microsoft Frontpage 2000, har en "Gjør Thumbnail 'kommando. Denne kommandoen lager, navn og setter oversikt, automatisk knytte det til det opprinnelige bildet.