Hvordan sette opp en trådløs Internett-nettverk

Hvordan sette opp en trådløs Internett-nettverk


Sette opp et trådløst internett nettverk i hjemmet ditt vil gi deg tilgang til internett på trådløse enheter fra alle rom med god mottakelse. Ved hjelp av en trådløs ruter, kan konfigurasjonen ta så lite som et par minutter. Det er noen begreper å huske på at du ikke kan være klar over, inkludert sikkerhet, interferens og maksimere trådløs rekkevidde.

Bruksanvisning

1 Installer ruteren i en opphøyet posisjon, for eksempel på toppen av en bokhylle eller skap. Plassere ruteren i et høyere sted vil øke signalområde, slik at du vil være i stand til å bruke internett lenger vekk fra ruteren. Ordne antennen eller antenner i en fullt oppreist stilling.

2 Koble internettforbindelse i hjemmet på din Internett-modem til Internett-porten på baksiden av ruteren med en Ethernet-kabel. Denne porten er vanligvis adskilt fra resten av portene for å gjøre det lettere å finne.

3 Koble en Ethernet-kabel fra en av de gjenværende portene på baksiden av ruteren til et kablet nettverkskort på datamaskinen din. Åpne nettleseren og skriv inn standard IP-adresse for ruteren, som finnes i ruterdokumentasjonen.

4 Skriv inn standard brukernavn og passord for ruteren når du blir bedt, og klikk "OK." Følg trinnene i den automatiske konfigurasjonsveiviseren. Du trenger å vite om et brukernavn og passord er nødvendig for tilkoblingen, som kan fås fra din Internet Service Provider (ISP).

5 Åpne trådløse innstillinger konfigurasjonsområde. Kontroller at den trådløse radioen er aktivert. Sett den trådløse nettverksnavnet (SSID) til et navn som du vil huske.

6 Angi sikkerhetsalternativer eller kryptering til "WPA2" hvis alternativet er tilgjengelig, og angi et passord. Hvis "WPA2" er ikke tilgjengelig, kan du bruke "WPA". Disse alternativene gjør det vanskeligere for folk å ta kontroll over ruteren uten din tillatelse. Skriv ned nettverksnavnet og passfrase.

7 Sett passord for å få tilgang til ruteren konfigurasjonssiden til et nytt passord. Dette bør omfatte bokstaver og tall. Noter dette passordet for å gjøre endringer senere.

8 Skriv inn de trådløse nettverksinnstillingene på hver datamaskin som skal være i nettverket ditt. Klikk på det trådløse nettverksikonet nederst til høyre på oppgavelinjen. Klikk på nettverksnavnet du har angitt og deretter skriv inn passordet. Etter å ha fullført dette trinnet på hver maskin, bør de alle være i stand til å koble til internett når de er innenfor rekkevidden til ruteren.

Hint

  • Hvis den trådløse internettilkoblingen kutt i og ut, endre kringkastingskanal for den trådløse ruteren i sin konfigurasjonssiden før dette problemet stopper. Forstyrrelser kan oppstå fra mikrobølger, telefoner og annen elektronikk.