Hvordan sette opp et videokamera til datamaskinen

Hvis datamaskinen ikke ble levert med en egen innebygd kamera, sette opp og koble til en ekstern kamera er ikke vanskelig. En liten, rimelig web cam vil raskt koble til datamaskinen. Du kan også koble kameraet til datamaskinen og bruke den, spesielt hvis det er et digitalt videokamera. Din metode for å koble kameraet til datamaskinen, vil avhenge av hvilken type kamera du bruker og hvilken type video-capture-kort installert på datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Se om datamaskinen har en video-capture-kort installert. En IEEE 1394-kortet fungerer best. Hvis du ikke har et kort og kan ikke installere en IEEE 1394, installere en analog opptakskort, hvorav mange koble til en USB-port.

2 Koble en web cam til datamaskinen hvis det er det kameraet du har. Få et kamera med en USB-kontakt hvis datamaskinen har et internt skjermkort, eller en med S-Video eller kompositt plugger hvis du bruker et eksternt kort. Sjekk kamerahåndboken for å bekrefte det fungerer med kortet ditt og se om det inneholder en mikrofon.

3 Koble det digitale videokameraet til datamaskinen hvis du velger å bruke dette. Hvis datamaskinen har en IEEE 1394-kortet, må du bruke en IEEE 1394-kabel. Ellers trenger du en plugg som kobles til kameraet og har plugger for både skjermkortet og datamaskinens lydinngang. Et digitalt videokamera kommer ofte med en slik kabel.

4 Bruk en analog videokamera hvis det er alt du har tilgjengelig. Dette vil gi deg den dårligste bildekvalitet. Du trenger en kabel som kan kobles til kameraets utgang og fangst kortets RCA kompositt porter.

5 Koble en separat mikrofon hvis kameraet ikke har en. Dette krever vanligvis en mini stereo-tilkobling. Hvis mikrofonen har en annen plugg (som en stor stereo), får en miniplugg adapter som vil koble til mikrofonen.

6 Finn det rette stedet å sette kameraet i nærheten av datamaskinen når du vet hvordan du kobler den. De fleste nettkamera kan monteres på skjermen. Et videokamera kan gå på toppen av hoved datamaskin eller et annet sted på skrivebordet.

7 Åpne din video-redigering program. Gå til listen over tilgjengelige videokilder og sørg for at programmet gjenkjenner den tilkoblede kameraet.

Hint

  • En IEEE 1394-kabel, også kalt FireWire, har en kontakt som ser ut som en strukket, rektangulære hexagon.RCA komposittkabler har tre gule, hvite og røde plugs.An S-videokabel bruker en avrundet plugg med fem pinner på innsiden. En mini stereo-kabel har den tynne pluggen med avrundet tupp og to svarte bånd rundt det.