Hvordan sette opp et WiFi-ruter

Hvordan sette opp et WiFi-ruter


En Wi-Fi-ruter, også kalt en trådløs ruter, er en nettverksenhet som fungerer som en gateway som blir med datamaskinen og høyhastighets modem. En Wi-Fi-ruter fungerer også som et trådløst aksesspunkt, slik at de trådløse-kompatible enheter, for eksempel en bærbar PC, for å kommunisere med den og koble til nettverket trådløst. For å kunne bruke W-Ifi ruter, må du koble PC, modem og kabler Ethernet-ruter bruker. Du må også konfigurere ruterens innstillinger.

Bruksanvisning

1 Koble høyhastighets modem strømkabel. Koble høyhastighets modem til Wi-Fi-ruteren med en Ethernet-kabel. Trekk også Ethernet-kabelen som er koblet modemet til datamaskinen. Sett Ethernet-kabelen som var koblet til modemet inn i "Internet" (eller "Modem") port på baksiden av ruteren. Denne porten er vanligvis ved siden av strøminntaket på Wi-Fi-ruteren og kjennetegnes av en farge eller etiketten.

2 Slå av datamaskinen. Bruk en annen Ethernet-kabel, kobler du Wi-Fi-ruteren til datamaskinen; Ethernet-kontakten er på baksiden av datamaskinen. Plugg den andre enden av Ethernet-kabelen inn i en av de nummererte LAN-portene på baksiden av Wi-Fi-ruter. Det spiller ingen rolle hvilken LAN port du bruker.

3 Slå på høyhastighets modem, router og datamaskinen, i den rekkefølgen. Først, koble strømkabelen inn i din høyhastighets modem, og slå den på. Vent minst to minutter, slik at modemet tid til å koble til Internett-leverandørens server. Kontroller at modemets statusindikatorer (lysene på forsiden av modemet) viser at det er tilkoblet. Deretter kobler du Wi-Fi-ruter strømadapteren i strømporten ruteren og til et strømuttak. Vente ytterligere to minutter for Wi-Fi-ruter for å koble til modemet. Du vet at det er tilkoblet når alle lysene på forsiden av Wi-Fi-ruter er på. Til slutt, slår på datamaskinen. Hvis du kobler til og slå på enhetene ut av denne rekkefølgen, kan du ikke være i stand til å koble til Internett.

4 Logg deg på Wi-Fi-ruter URL. Åpne en nettleser på datamaskinen, og skriv inn Wi-Fi-ruter URL i adressefeltet i nettleseren. Denne adressen finner du i dokumentasjonen som fulgte med Wi-Fi-ruter eller på produsentens hjemmeside. Etter å ha skrevet URL, trykk "Enter". Dette vil ta deg til siden for Wi-Fi-ruter innstillinger.

5 Skriv inn brukernavn og passord for Wi-Fi-ruter. Etter inn i ruterens URL, vil en dialogboks at du må oppgi brukernavn og passord for ruteren. For de fleste Wi-Fi-rutere, er standard brukernavn "admin" og standard passord er "password" eller er det ingen passord. Husk at tekstboksene store og små bokstaver.

6 Konfigurer innstillinger for Wi-Fi-ruteren og trådløse innstillinger. På hovedsiden av oppsettmenyen til ruteren, vil du finne linker til å endre flere innstillinger. Du kan endre standard SSID (trådløst nettverksnavn) til et eget navn, og du kan velge hvilken type kryptering du ønsker å sikre det trådløse nettverket. Når du er ferdig med å endre innstillingene, klikk på "Apply" eller "Lagre".

Hint

  • Hvis du har installasjons-CDen som fulgte med Wi-Fi-ruter, kan du sette det inn i datamaskinens CD-ROM-stasjon for å installere ruteren, i stedet for manuelt å installere Wi-Fi-ruter. Bare følg den elektroniske instructions.Placing den trådløse ruteren i sentrum av hjemmet (eller kontoret) på en forhøyet, nonmetal overflaten unna vegger vil maksimere signalstyrke i alle deler av bygningen.