Hvordan sjekke helsen til stasjoner på en HP datamaskin som kjører Vista

Hvordan sjekke helsen til stasjoner på en HP datamaskin som kjører Vista


En skadet eller defekt stasjon kan bremse ned ytelsen til datamaskinen din og stoppe noen programmer fra å fungere ordentlig. Du kan sjekke helsen til harddisker på HP stasjonære og bærbare datamaskiner som kjører operativsystemet med diskfeilsjekking verktøy Microsoft Windows Vista. Dette skanner datamaskinen stasjoner for feil i filsystem, fysiske feil og blokker av uleselige data. Den kan også automatisk fikse oppdagede problemer å returnere datamaskinen stasjoner til god helse.

Bruksanvisning

1 Klikk "Start" på skrivebordet oppgavelinjen, og velg deretter "Computer".

2 Høyreklikk på datamaskinen stasjonen du vil kontrollere. På de fleste hjemmedatamaskiner, er hovedharddisken "C:" stasjonen. Klikk på "Egenskaper" fra kontekstmenyen.

3 Klikk på "Tools" -kategorien. Klikk på "Søk nå" -knappen i "Feilkontroll" -delen. Skriv inn Windows-passordet hvis du blir bedt.

4 Klikk på sjekk-boksen ved siden av "automatisk fikse feil i filsystem" hvis du vil at verktøyet til å reparere filer og mapper problemer på stasjonen. Klikk på sjekk-boksen ved siden av "Søk etter og forsøk å reparere skadede sektorer" hvis du vil at verktøyet til å reparere fysiske feil på disken.

5 Klikk på "Start" -knappen. Dette starter feilsøkingsverktøyet. Skanningen kan ta flere timer, avhengig av størrelsen på harddisken og hvor mye data som er lagret på den.

Hint

  • Gjenta disse trinnene for hver datamaskin stasjonen du vil kontrollere.
  • Hvis du bestemmer deg for ikke å klikke alternativene i trinn 4, vil feilsjekking verktøy rapportere problemer, men ikke fikse dem. Velg begge alternativer for en grundig skanning av stasjonene på HP datamaskin.