Hvordan Skriv matriser i Microsoft

Matriser er nyttige for å vise ulike kombinasjoner av to konsepter eller ingredienser. En matrise er anordnet i rader og kolonner slik at begrepene er plassert langs to akser. Du kan inkludere en matrise i et regneark, e-postmelding, presentasjon eller et dokument for å formidle ulike relasjoner. Microsoft Word bruker SmartArt-grafikk for å lage matriser. Du kan velge mellom fire forskjellige matrise alternativer for å presentere informasjon. Når du oppretter en matrise, kan du skrive inn tekst og formatere den til å passe dine behov.

Bruksanvisning

Opprett Matrix

1 Åpne Microsoft Word.

2 Klikk på "Sett inn" fanen på båndet øverst i vinduet.

3 Velg "SmartArt" fra "Illustrasjoner" gruppe.

4 Velg "Matrix" fra "Velg en SmartArt-grafikk" boksen.

5 Velg type matrisen du ønsker for din informasjon. Alternativene er en grunnleggende matrise, sykle matrise, rutenett matrise eller skrå matrise. Hvis du klikker på hver subtype, kan du se en beskrivelse av skjermen i den høyre ruten.

6 Klikk på tekstkontroll, representert med to små piler, til venstre for den grafiske for å vise tekstfeltet.

7 Skriv inn tekst i hver linje. Du kan også kopiere tekst fra et annet sted eller program, og lim den inn i tekstfeltet.

8 Klikk på "Sett inn" og velg "Text Box" fra "Text" alternativ hvis du ønsker å legge til informasjon et annet sted i matrisen boksen eller legge til en tittel eller annen informasjon i nærheten av din matrise.

9 Klikk på tekstboksen for å dra den til det stedet du vil bruke, og skriv inn teksten.

format Matrix

10 Klikk på matrise.

11 Klikk på "Design" -kategorien og velg "Endre farger" fra "SmartArt-stiler" gruppe.

12 Velg de fargene du ønsker for din matrise.

1. 3 Klikk på "Design" -kategorien igjen hvis det ikke allerede er valgt, og velg en SmartArt stil fra "SmartArt-stiler" gruppe å endre effekter på matrise.