Hvordan skrive websider som tillater brukere å kontrollere skriftstørrelse

Hvordan skrive websider som tillater brukere å kontrollere skriftstørrelse


Du har muligheten til å gi seerne muligheten til å endre skriftstørrelsen på ditt nettsted. På denne måten, besøkende med synsproblemer som delvis blindhet eller brukere som foretrekker å vise innholdet i en viss størrelse har muligheten til å skape en ønskelig Web seeropplevelse. Cascading Style Sheets (CSS) brukes med Hypertext Markup Language (HTML) for å tildele en relativ skriftstørrelse som gjør det mulig for brukere å skalere innholdet. Bruk datamaskinens tekst editor program for å skrive websider som gir de besøkende en kontroll.

Bruksanvisning

1 Ta opp din tekst editor program og starte et nytt dokument.

2 Plasser markøren mellom "<head> </ head>" delen av koden, og angi en CSS plassholder som skaper et område for font-size stil regel:

<Head>

<Style type = "text / css">

{}

</ Style>

</ Head>

3 Skriv inn en HTML-kode, for eksempel "p" for ledd, som angir at skalerbart innhold er brukt på dette elementet. Hvis du vil kontrollere mer enn én side område, angi et annet par klammeparenteser og skriv inn ønsket kode på begynnelsen. Å illustrere:

p {}

h1 {}

4 Skriv inn "font-size:" mellom hvert par av braketter og angi en prosentandel med et semikolon etter det som avgjør hvor stor teksten utgangspunktet vises. Regelmessig siden innholdet er vanligvis mellom 80 og 100 prosent, mens en overskrift tag er vanligvis 150 prosent eller høyere. Den fulle CSS oppføring nå ser ut som følgende eksempel:

<Head>

<Style type = "text / css">

p {font-size: 100%; }

h1 {font-size: 150%; }

</ Style>

</ Head>

5 Lagre filen. Besøkende har nå muligheten til størrelsen på teksten ved hjelp av "Innstillinger" innstillingen i nettleseren sin.

Hint

  • Angi en bestemt pikselstørrelse, for eksempel 12 piksler, for områder som navigasjonslinjen som krever en bestemt font innstilling.
  • Forhåndsvise websiden på så mange nettlesere og operativsystemer som mulig for å finne ut hvor stor eller liten skrift kommer til å vises. Font-size prosenter varierer i henhold til disse faktorene.