Hvordan ta en skjermdump i Mac OS

Hvordan ta en skjermdump i Mac OS


De fleste operativsystemer har visse metoder for å ta en skjermdump, eller et bilde av innholdet som er på skjermen. På noen er det mer opplagt enn andre, for eksempel Windows, hvor de fleste tastaturer kommer med en "Print Screen" -tasten som du kan bruke til å lime inn i et grafikkprogram som Paint. På operativsystemet Mac, virker det ganske annerledes. Du kan ta mange forskjellige typer skjermbilder, i motsetning til bare å fange hele skjermen, og hvert skjermbilde er tatt med en viss tastekombinasjon.

Bruksanvisning

1 Ta et skjermbilde av hele synlige skjermen ved å trykke "Shift", "Command" og "3" tastene samtidig. Ved å slippe nøklene, vil skjermbilde vises på skrivebordet som en ny fil.

2 Ta et skjermbilde av et enkelt vindu ved å trykke "Shift", "Command" og "4" samtidig. Når trådkorset valg vises, trykker du på mellomromstasten, og da et kameraikon vises. Mus over ulike vinduer; de blir blå, og viser deg hvilke vinduet vil bli tatt. Klikk med musen over vinduet for å ta et skjermbilde av det samme vindu. Skjermbildet vil vises på skrivebordet.

3 Ta en tilpasset skjermdump av et område på skjermen ved å trykke "Shift", "Command" og "4" samtidig. Når trådkorsikonet vises, klikk og hold nede museknappen, og dra over området du ønsker å fange. En boks vises når du drar, og viser deg hva området vil bli tatt. Slipp museknappen for å lage din skjermbilde, som vil dukke opp på skrivebordet ditt.

Hint

  • Når du tar noen tilpasset skjermbilde, kan du trykke på "Esc" -tasten når som helst å annullere valget, slik at du kan starte på nytt. Du kan gjøre dette selv når du er i midten av å dra en markering.