Hvordan Tegn en betongblokk i Illustrator

Hvordan Tegn en betongblokk i Illustrator


Adobe har lagt en grunnleggende 3-D rendering-motoren til Illustrator med CS2, og denne motoren har vært uendret i sitt brukergrensesnitt som versjonene har avansert. Disse verktøyene lar deg ekstrudere tredimensjonale figurer fra 2-D tegninger, og en ganske enkel test av hvordan du gjør dette på er å gjengi en betongblokk. Selv om ikke så kraftig som en dedikert rendring program som Lightwave eller Maya, er det ofte alt som trengs for enkle, grunnleggende vektorgrafikk for 2-D-skjermer.

Bruksanvisning

1 Start Illustrator med et tomt dokument.

2 Velg "rektangel" -verktøyet, og tegne et rektangel som er 120 poeng bred 240 poeng høye. Gjør rektangelet 40 prosent svart for fyllfarge, og slå slaget "Off".

3 Klikk på en tom del av kunsten bord, og angi fyllfarge til 15 prosent gult. Tegn to ruter som er 90 poeng av 90 poeng. Juster dem slik at den nederste kanten av den øverste plassen er 15 poeng over den øverste kanten av bunnpunktet. Med begge rutene er valgt, klikker du på "Alignment" -verktøyet og horisontalt justere dem. Justeringsverktøyet kan bringes opp ved å klikke på linken som sier "Juster" øverst på skjermen.

4 Skriv "Ctrl" + "G" for å gruppere de to gule firkanter, og deretter dra dem over grå rektangelet du har gjort tidligere. Velg gruppert torg og rektangelet og deretter vertikalt og horisontalt justere dem. Du vil ha en grå firkant med to gule firkanter på toppen av det, gjør de grove andeler av en konkret slagg blokkere.

5 Klikk på en tom del av kunsten bord, og klikk deretter på en av de gule rutene. Skriv "Ctrl" + "Shift" + "G" for å løse opp de gule rutene.

6 Velg alle objektene, og klikk deretter på "Pathfinder" linken øverst på skjermen. Dette vil bringe opp Pathfinder paletten. Type "Shift" + "Ctrl" + "F9" hvis du ikke ser det. På Pathfinder paletten, vil det være flere små ikoner ordnet i rader. Den vi ønsker er den andre fra venstre i "Shape Modes", som trekker fra forgrunnen figurer fra bakgrunns former. Klikk på dette ikonet og begge de gule rutene vil forsvinne, slik hvite hull i den grå form.

7 Klikk på "Effects" menyen og velg "3-D" fra Illustrator effekter delen av menyen. Deretter velger du "Extrude og Bevel." Klikk på boksen som sier "Preview".

8 Sett "Extrude Depth" (rullegardin direkte under bildet av kuben) til 120 poeng, det samme som de smale dimensjoner av ytre rektangelet. Du vil se programmet ekstrudere dybde som du justere glidebryteren, slik at du kan finjustere utseendet.

9 Klikk på "OK". Du vil nå ha en gjengitt betongblokk.