Hvordan til å angre med DOS

Gjenoppretting en fil i DOS er mulig ved hjelp av en kommandolinje funksjon kalt angre. Dette er en "ekstern" kommandoen, som betyr at kommandoen ikke er bygget inn i grunnleggende sett med kommandoer som DOS tilbyr. I stedet er den funksjonen tilgjengelig gjennom et annet program som fulgte med DOS. Fra et praktisk perspektiv, betyr dette vanligvis ikke noe. Men hvis du ikke har installert komplett sett med DOS-kommandoer, kan du ikke være i stand til å få tilgang til angre kommandoen.

Bruksanvisning

1 Boot maskinen til DOS. Hvis du bruker DOS som operativsystem, bør du starte opp DOS automatisk ved å slå på datamaskinen. Hvis du har en DOS shell eller Windows - versjoner under Windows 95, og da DOS stoppet tilbys som et selvstendig program - må du gå ut av DOS skall eller Windows til standard DOS-ledeteksten.

2 Finn katalogen filene ble lagret i før de ble slettet. Skriv "CD [stasjonsnavn]: [katalognavn]." Erstatt "[stasjonsnavn]" med navnet på stasjonen du bruker. Vanligvis det er "C" -stasjonen. Erstatt "[katalognavn]" med navnet på katalogen. For eksempel, hvis filen ligger i en katalog som heter "filer" på "C:" kjøre, skriver du "cd c:. \ Files"

3 Skriv "Undelete [navn på fil]." For eksempel, hvis du trenger å angre en fil som heter "picture.jpg," du ville skrive "angre picture.jpg."

Hint

  • Du kan også bruke "wildcards" når du skriver inn navnet på filen eller filene du ønsker å gjenopprette. Så for eksempel hvis du ønsker å angre alle "Doc" filer - formatet for Microsoft Word - du ville skrive "angre * .doc." Å angre alt, ville du skrive "Undelete *. *"
  • Ifølge Computer Håper nettsted, denne funksjonen fungerer bare med MS DOS versjon 5,0 til 6,22. Den siste uavhengige versjon av DOS var 6,22. Etter det ble DOS tilbys bare som en del av Microsoft Windows og ikke som et selvstendig program. Ikke forsøk å bruke denne funksjonen ved hjelp av kommandolinjen fra Windows 95 og nyere operativsystemer. I stedet oppheve slettingen fra Windows selv.