Hvordan velge en celle uten deaktivere

Hvordan velge en celle uten deaktivere


Når du bruker Excel 2010 eller tidligere versjoner, er det mange ganger du vil merke atskilte celler til å bygge en formel eller formatere enkeltceller i regnearket. Det finnes en rekke tastatur teknikker som lar deg mange alternativer for å velge noen cellene du vil uten deaktivere cellene du tidligere har valgt. Excel har en innebygd funksjon som heter "Legg til i markering" som kan slås av og på med en tastatursnarvei.

Bruksanvisning

1 Legg én celle om gangen for å tidligere valgte celler, uten deaktivere noen av disse tidligere utvalgte celler, ved å holde "Ctrl" mens du bruker venstre museknapp for å legge til nye celler.

2 Legg et celle til tidligere valgte celler uten deaktivere noen av disse tidligere valgte cellene ved å trykke og holde "Shift" mens du drar på venstre museknapp for å legge til en ny celleområde.

3 Legg til flere celler i en eksisterende utvalg av celler ved å slå på "Legg til i markering" funksjonen ved å trykke "Shift" + "F8", og deretter bruke musen til å velge noen ikke-sammenhengende celler.

4 Slå av denne "Legg til i markering" funksjonen ved å trykke "Shift" + "F8" for andre gang, og Excel vil gå tilbake til standard celle utvalg teknikk.

Hint

  • Praksis legger celler ved hjelp "Ctrl" og "Shift" -tasten teknikker, og du vil raskt forstå hvordan dette fungerer.
  • Prøv ut "Legg til i markering" til å gjøre dette verktøyet en del av Excel verktøykasse.