Hvordan vet du om en datamaskin er i høygir?

Hvordan vet du om en datamaskin er i høygir?


Det er ingenting som å skru på en splitter ny datamaskin for første gang. Det første gangen du slår på en datamaskin som aldri har vært brukt før, det går på full hastighet og ytelse. Dessverre, som ukene, månedene og årene går, vil du legge merke til datamaskinen bare ser ikke ut til å være så rask som den en gang var. Ikke bekymre deg, det er ikke din fantasi. Det er en rekke årsaker til at en datamaskin begynner å bli tregere, og det er mange måter du kan sjekke for å se om datamaskinen kjører i full fart.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -menyen og klikk på "Min datamaskin". Hold markøren over "C:" med musen. En liten infoboks vil vises som viser deg hvor mye diskplass som brukes. Hvis du bruker mer enn 80 prosent av harddisken, er dette definitivt en grunn til at datamaskinen kjører sakte. Du må slette gamle dokumenter og filer som ikke lenger er nødvendige.

2 Trykk "ctrl + alt + delete" for å få opp Task Manager. The Task Manager vil vise deg hvor mye CPU prosessorkraft datamaskinen bruker. Normalt bør datamaskinen være mellom 1 prosent og 10 prosent.

3 Klikk på "Prosesser" -kategorien. Se etter prosesser som kan tenkes å bruke opp datamaskinens ressurser. I "CPU" kolonnen vil du se et tosifret tall ved siden av hver prosess som er i gang. Dette tallet representerer prosentandelen av CPU kraft programmet bruker. Hvis du ser noen prosesser som bruker en unormal mengde, for eksempel 50 eller høyere, bør du avslutte prosessen ved å klikke på den og klikke på "Avslutt prosess" -knappen.

4 Kjør Diskdefragmentering til å analysere din datamaskin. Klikk på "Start" og deretter "Min datamaskin". Høyreklikk på "C:" stasjonen og klikk "Egenskaper". Klikk på "Tools" -kategorien og deretter "Defragmenter." Når Disk Defragmenter dialogboksen åpnes, klikker du på "Analyze". Etter analyzation er ferdig, vil Windows fortelle deg om du trenger å defragmentere eller ikke. Hvis du du gjør det, klikk på "Defragmenter (disk)."

5 Start datamaskinen på nytt. En datamaskin som kjører i full fart skal starte i løpet av ca 30 sekunder, eller i det minste mindre enn ett minutt. Hvis datamaskinen tar mer enn et minutt å starte på nytt, du har for mange programmer installert. Hvis dette er tilfelle, klikk på "Start" og deretter "Control Panel". Klikk på "Legg til / fjern programmer". Velg programmene du ikke trenger eller bruker, og fjerne dem.