Hvorfor Do Bærbare datamaskiner Bruk en Touchpad snarere enn en styrekule?

Hvorfor Do Bærbare datamaskiner Bruk en Touchpad snarere enn en styrekule?


Touchpads og styrekuler er begge pekeutstyret som brukes til å oversette finger og håndbevegelser til den relative posisjonen til en peker på skjermen. Mens styreflater har følbare sensorer for å gjenkjenne posisjon og bevegelse av fingrene, trackball sensorene registrerer dreiningen av en kule som holdes av en stikkontakt. Selv om begge typer pekeenheter kan være nyttig, bærbare datamaskiner oftere har touchpads motsetning til styrekuler.

convenience

Styrekuler er ikke definitivt dårligere enn touchpads, men sistnevnte type enhet gir brukerne en praktisk måte å utføre oppgaver på en bærbar datamaskin. Touchpads gi et større areal å jobbe med enn sammenlignbare styrekuler, slik at brukerne kan finne en komfortabel håndstilling. Touchpads kan oppdage lette bevegelser av alle finger og ikke krever mye styrke. Ofte gjør touchpads ikke krever noen ekstra knapper som skal brukes for å klikke eller dobbeltklikke på en posisjon på skjermen.

funksjonalitet

Styreflater gi grunnleggende mus-lignende funksjoner, men kan også være konfigurert til å registrere en rekke kommandoer, avhengig av brukerens behov. De avanserte pekeenheter kan programmeres til å bruke bestemte deler av berøringsflaten for å utføre funksjoner som bla i et dokument eller åpner et bestemt program. Følsomhet preferanser og sikringstiltak kan også brukes til å tilpasse måten enhver laptop touchpad vil fungere. Grunnleggende styrekuler, på den annen side, begrense rulle evner og støtter ikke komplisert programmering for enhetenes sensorer.

Effektivitet

Siden touchpads har taktile sensorer som ikke opererer med rotasjon av en ball som er holdt av en stikkontakt og spinner rundt to akser, touchpads gir en effektiv oppsett om maskinvare og peker presisjon. Siden advent av pekeplaten, bruk av små styrekuler, som hadde vært ofte sett på bærbare datamaskiner, har blitt minimert.

topografi

Touchpads ansette en tynn og ergonomisk design, som gir brukerne en slank sluttprodukt. Fundamentalt, styrekuler krever utstikket av ballen selv, som kan påvirke en laptop samlede tykkelse under produksjonsprosessen i å opprettholde en trygg avstand mellom ballen og skjermen for når den bærbare datamaskinen er lukket.