Hvorfor er min PC tregt når jeg har 3 gigabyte RAM?

Random Access Memory (RAM) er en form for høyhastighets midlertidig lagring som gjør at datamaskinen til å lagre programkode og åpne filer til endringer er forpliktet til harddisken. Legge RAM til en datamaskin gir det muligheten til å lagre mer midlertidige data uten å ty til den mye tregere harddisken for virtuelt minne lagring. Imidlertid er RAM ikke den eneste faktoren som avgjør en datamaskins ytelse. Hvis du har en høy-RAM datamaskin og fortsatt opplever dårlig ytelse, har datamaskinen en ytelse flaskehals andre steder.

Hard Drive

Datamaskinen henter data fra harddisken for å laste programmer, filer og selve operativsystemet. En konvensjonell harddisk lagrer data magnetisk på roterende metall fat. Harddisker, derfor har fysiske begrensninger som RAM ikke gjør. DDR3-SDRAM kan overføre data med hastigheter raskere enn 30 GB / sek, mens en høyytelses bærbare harddisken overfører data på litt over 100 MB / sek. RAM, derfor har ubetydelig innvirkning på lasting hastigheten på Windows og programmer. Installer en raskere harddisk for å øke datamaskinens dataoverføringshastighet, eller bytte til en SSD-harddisk, som bruker flashminne i stedet for magnetiske platene til å lagre data.

prosessor

Som funksjoner er lagt til nye versjoner av programvare, systemkravene til disse programmene øke. For eksempel krever Windows XP Home Edition en 233 MHz Pentium-prosessor, mens Windows 7 krever en 1 GHz prosessor og gir best resultater på prosessorer med flere kjerner. En single-core 1 GHz prosessor ville gi utmerket ytelse som kjører Windows XP. Men det ville knapt oppfyller kravene for å kjøre Windows 7, og vil trolig gi dårlige resultater selv med en stor mengde RAM installert.

Skjermkort

RAM har liten effekt på en datamaskins ytelse mens du kjører programmer som spill, som avhenger langt mer tungt på resultatene av datamaskinens skjermkort. Hvis du opplever dårlig ytelse når du spiller 3D-spill, oppgradering av datamaskinens skjermkort vil sannsynligvis resultere i en langt større hastighet økning enn å installere mer minne.

RAM

Selv i en datamaskin med en høy mengde installert minne, kan mangel på RAM fortsatt være en ytelse flaskehals hvis du har mange åpne programmer eller åpne filer. Hvis du bruker virtualiseringsprogramvare som VMware, for eksempel, kan en virtuell maskin forbruker halvparten av datamaskinens minne mens den kjører, sterkt begrense antall programmer som du kan kjøre på vertsoperativsystemet uten å oppleve forsinkelser. Trykk på "Ctrl", "Shift" og "Esc" -tastene samtidig for å åpne Oppgavebehandling. Klikk på "Performance" -kategorien. Dette vinduet viser hvor mye ledig fysisk minne som gjenstår.