Hvorfor har bærbare datamaskiner har en Stans i dem under opptak med musikkprogrammer?

Multimedia programvare, som lyd redaktører og opptakere, jobber mest effektivt på datamaskiner som er optimalisert for dem. Disse programmene systemkrav må være oppfylt for dem å fungere ordentlig. Alternativet er en datamaskin som fryser eller behandler lydinformasjon sakte. Disse forsinkelsene er forårsaket av mange faktorer inne i datamaskinen, og er ikke lett utbedret hvis datamaskinens maskinvare ikke er egnet for oppgaven.

Ressurskrevende programmer

Bærbare datamaskiner sjelden inneholder den type rå datakraft som kan finnes i stasjonære datamaskiner. Det finnes unntak, men - for det meste - bærbare datamaskiner er utformet for å gi lys, mobil databehandling. Musikk programmer, som Audacity og Sonys ACID, krever en datamaskin som er i stand til å gi en ganske stor mengde RAM og en rask prosessor. For å gjøre jobben sin, disse programmene krever CPU å knase kompliserte beregninger. Hvis den bærbare datamaskinen ikke kan møte denne etterspørselen, vil det ut til å fryse eller avta.

Systemkrav og spesialisert maskinvare

Programmer som Audacity som manipulerer lydfiler og spille inn musikk krever vanligvis en CPU som kjører på 2 gigahertz eller mer og en datamaskin som inneholder minst en gigabyte RAM. Mens det er mange bærbare datamaskiner som oppfyller denne beskrivelsen, andre faktorer påvirker hvor effektivt disse programmene kjøres. For eksempel, den type lydkort som følger med den typiske laptop ikke er optimalisert for tung lydopptak og redigering. Stole tungt på CPU, og har lite prosessorkraft av sine egne, kan disse kortene sliter med å holde følge.

CPU

Kanskje det viktigste elementet i programmet effektivitet er CPU. Den typiske bærbare datamaskinen CPU er utformet for å ta imot forespørsler fra flere forskjellige typer av programvare på en gang. Men lyd programvare og andre ressurskrevende programvare, for eksempel bilderedigeringsprogrammer, har en tendens til å "hog" CPU. Denne tendensen kan føre til noe som ser ut til å være forsinkelser mellom tiden musikken er spilt inn og tiden den er behandlet. Som alle typer programvare, noen CPUer er bedre egnet til multimedia applikasjoner enn andre.

Feilsøking og Øke effektivitet

Hvis et multimedieprogram forårsaker datamaskinen til å fryse eller bremse ned, kan du ta noen ruter å feilsøke situasjonen. Det første trinnet er å åpne Oppgavebehandling eller operativsystemets tilsvarende og drepe ikke-essensielle prosesser. Ofte har du installert programvare som begynner ved oppstart, om det skal brukes eller ikke. Denne tendensen kan over tid skape en situasjon der datamaskinen er å kaste bort store mengder systemminne og CPU tid. Overoppheting er en annen bekymring. Kontroller at viften fungerer som det skal og at det ikke er blokkert på noen måte.