IBM Thinkcentre 34U Specs

IBM Thinkcentre er en stasjonær datamaskin som er lett å tilpasse og enkel service. Den solid stålchassis åpner opp lett, noe som gir brukeren enkel tilgang til maskinvarekomponentene innenfor. Selve datamaskinen kan oppgraderes og har en harddisk og minnebrikker som er enkle å fjerne. Oppgradering kan ikke være nødvendig, men som Thinkcentre kommer ut av boksen som en kraftig maskin som vil håndtere de fleste brukernes krav.

Den 34U prosessor

IBM Thinkcentre 34U er drevet av en Intel Pentium 4-prosessor. Dette er en single-core prosessor med 3,8 GHz klokkefrekvens og hyper-threading teknologi. Hyper-threading er en teknologi som er utviklet av IBM som får datamaskinen til å behandle enkelt prosessor som om det var to. Den andre, virtuelle prosessor spark i når belastningen på CPU er høy. En høy klokkehastighet bidrar også til å sikre at Thinkcentre kjører effektivt.

Cache

Den "cache" er en liten mengde reservert minne som brukes av CPU til å gjøre behandlingen av repetitive oppgaver løpe fortere. Hvis brukeren kaller de samme programmene gjentatte ganger eller bruker ett program ofte, vil CPU begynner å bufre informasjon assosiert med det programmet eller filen. Hver gang brukeren starter et nytt program, vil CPU sjekke cache for å se om det har relevante opplysninger om det programmet. Hvis den gjør det, bruker den disse dataene først. Thinkcentre buffer er 512 kilobyte.

RAM-minne

Thinkcentre 34U støtter opp til fire DIMM-sokler. Disse kontaktene er de lange tynne kontakter innen hvilke RAM-modulene er koblet til hovedkortet. Hver stikkontakt har 184 pinner og kan holde en DDR SDRAM pinne. Datamaskinen kan være utstyrt med opptil 4 GB RAM. Thinkcentre 34U støtter også 2C2700 DDR minne, noe som er en ekstremt rask type RAM som bruker mindre energi enn andre typer minne.

Harddiskkapasitet

Thinkcentre 34U kommer med en 160 GB harddisk. I likhet med andre datamaskiner i sin klasse, støtter Thinkcentre både ATA-100 og seriell ATA. Dette er standarder for raske forbindelser til lagringsenheter. Jo raskere tilkobling, jo kortere ventetid mellom gang en bruker åpner et dokument eller starter et program og tiden brukeren kan vise eller samhandle med det.