Ideell URL Lengde

Ideell URL Lengde


Microsoft sier sin Internet Explorer kan håndtere webadresser opptil 2,083 tegn. Maksimal lengde er nesten ubegrenset i Firefox, Chrome og Safari. Men bare fordi du kan bruke lange nettadresser betyr ikke at du burde. Søkemotor optimalisering eksperter anbefaler å være kort og rett på sak.

Ideelle lengden for Search Engine Optimization

Den ideelle URL lengde er tre til fem ord. Matt Cutts, leder for Googles søppelteamet, sier en gang i URL kommer forbi det punktet, Googles SEO algoritmer gi den mindre vekt og nettadressen er mindre sannsynlig å dukke opp nær toppen av en web-søk. Brukere vil ha resultater raskt, og mange vil ikke se forbi den første siden med resultater, som for mange inneholder de første 10 oppføringer.

Kortere webadresser, flere klikk

Kortere webadresser føre til flere besøk på et nettsted. Forskning har vist at brukerne er mer tilbøyelige til å klikke på kortere nettadresser. Marketing, som gjorde en eyetracking studie i 2008, fant at kortere webadresser ble klikket på dobbelt så ofte som lengre de i Googles søkemotorresultater sider. Holde webadresser korte fører til bedre klikk-through samt bedre siden rangeringer.

Brukervennlig

En kort URL er lettere å huske. Det er også lettere å skrive inn i adressefeltet i nettleseren. Med lengre webadresser, en bruker som ikke har bokmerke nettstedet må gjøre et nettsøk for det. Dette vil fortsatt kjøre innhold til området, men det kan også distrahere brukeren til andre områder han eller hun kan finne like interessant - eller mer interessant.

Visual Clarity

Hva ser rimelig i adressefeltet i nettleseren, kan du ikke se nesten like bra i en kolonne i en avis, magasin, web artikkel eller blogginnlegg. Lange nettadresser får ofte spredt ut i disse kolonnene, og skaper flere - noen ganger vanskelig - linjer med tekst. I en online artikkel, kan brukeren bare klikke på en link for å gå til nettsiden, men lesere av offline produksjoner må skrive inn nettadressen.