Java Software Testing

Java-programmerere bruke en rekke verktøy og metoder for å teste sine applets og applikasjoner for å sikre at de er robuste, bug-fri og fungerer som forventet.

JDB

Den JDB er Java Debugger, og det er det viktigste verktøyet brukes til å finne og fikse bugs i et Java-program. Den lar programmereren å definere brytepunkter hvor han kan stoppe og sjekke status på programmet. Integrated Development Environments (IDE) som NetBeans og Eclipse gir et brukervennlig grensesnitt for dette verktøyet.

JUnit

JUnit er en testing rammeverk som lar programmerere å skrive automatiserte tester skript i Java for hver del av et program.

profilerings

Det finnes en rekke gratis og kommersielle Java profilerings. Dette er verktøy som kjører et Java-program og analysere ytelsen, skrive ut en rapport for programmereren på CPU tiden tatt av hver metode, den forbrukes på ulike deler av runtime og andre prestasjonsrelatert informasjon minne.

logging

Som standard gjør Java det enkelt å skrive ut til ledeteksten ved hjelp av "System.out.writeln" kommandoen, men de fleste programmerere er avhengig av en mer sofistikert logging verktøy utviklet for å holde ryddig og enkel å dissekere loggfiler om indre tilstand av et program for å hjelpe en programmerer finne ut hva som skjedde da en feil oppstod.

JConsole

JConsole er et grafisk brukergrensesnitt som gjør at en programmerer for å sjekke status på hele Java Virtual Machine og monitor applikasjoner.